A HABER GALERİ
Kur'an-ı Kerim'de geçen 12 şifalı yiyecek! A'dan Z'ye faydaları...
İslam dininin kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim'de, pek çok şifalı besin ve bitki adı geçmektedir. Bu besinlerin insan sağlığına olan katkıları büyük önem taşımaktadır. Kuran'da bahsi geçen bu besinler, bilim insanları tarafından da değerlendirilmiş ve onaylanmıştır. Kuran'da adı geçen bu şifalı yiyecekler, insanların sağlıklı bir yaşam sürmelerine ve çeşitli hastalıklardan korunmalarına yardımcı olmaktadır.
Müslümanların kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim'de, birçok şifalı besin ve bitkinin adı geçmektedir. Bu besinler, bilim insanları tarafından da onaylanmış ve gerçek bir şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir. Kuran'da geçen bu şifalı besinler, insan sağlığına çeşitli yönlerden fayda sağlamaktadır. Örneğin, bal, zeytin, incir, hurma gibi besinler Kuran'da sıkça bahsedilen ve sağlık açısından önemli olan besinler arasındadır.
MUZ (VAKIA, 28-33)
Muz, lifli yapısıyla bilinir ve bu özelliği sayesinde böbreklere olumlu etki sağlar. Bağırsaktaki bakterilerin dengelenmesine yardımcı olur ve sindirim sisteminin düzenlenmesine katkıda bulunur. Tüketildiğinde metabolizmayı destekler ve sindirimi kolaylaştırarak mideyi rahatlatır. Ayrıca, içerdiği zengin vitamin ve bileşenler sayesinde cilt sağlığını olumlu yönde etkiler.
ÜZÜM (BAKARA, 266)
Üzüm, zengin protein ve lif içeriğiyle dikkat çeker. Bu besin maddeleri vücuda enerji sağlar. Ayrıca, üzüm folatlar, niasin, riboflavin, tiamin gibi önemli bileşenleri içinde bulundurur. İçerdiği kalsiyum ise kemik sağlığı için faydalıdır.
SARIMSAK (BAKARA, 61)
Sarımsağın güçlü bir antibiyotik olduğu genel olarak bilinir. Bu etkinin arkasındaki anahtar bileşiklerden biri dialil sülfitlerdir. Sarımsağın içeriğinde bulunan bu bileşikler, campylobacter bakterilerinin yok olmasını sağlayarak bağışıklık sistemimizin güçlenmesine katkıda bulunur.
SÜT (NAHL,65-66)
Süt, sağlık açısından sayısız faydası olan bir içecektir. Kalsiyum kaynağı olarak bilinmesinin yanı sıra cilt sağlığını destekleme, kemikleri güçlendirme, kas fonksiyonlarını düzenleme gibi birçok önemli etkisi vardır. Ayrıca, içerdiği proteinler, vitaminler ve minerallerle vücut için gerekli olan besin öğelerini sağlar. Sütün tüketilmesi, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır ve birçok sağlık problemine karşı koruyucu etkileri bulunmaktadır.
BAL (NAHL, 69)
Balın bilimsel olarak kanıtlanmış birçok faydası bulunmaktadır, ancak en dikkate değer olanı, tüm vücudun sağlığını desteklemesidir. Bu doğal tatlandırıcı, çeşidine bağlı olarak çeşitli besin değerleri içerir ve insan sağlığı için oldukça faydalıdır.
MERCİMEK (BAKARA, 61)
Discovery Health dergisine göre, mercimek tüketmenin romatoid rahatsızlıkla mücadelede etkili olduğu bilinmektedir, çünkü vücutta inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, yüksek lif içeriği sayesinde, diyabet, insülin direnci ve hipoglisemi gibi durumlar için de son derece faydalıdır. Mercimek, kan şekeri seviyelerini dengelemede etkili olabilir ve sürekli bir enerji kaynağı olarak hizmet edebilir.
SOĞAN (BAKARA, 61)
Soğan, içeriğinde bol miktarda C vitamini, B6 vitamini, biyotin, krom, kalsiyum ve lif gibi insan sağlığı için oldukça faydalı maddeler barındırır. Bununla birlikte, ufak bir ayrıntı olarak, soğanın içerisinde bulunan alisin adlı bir bileşen, kesildiğinde gözlerinizin yaşarmasına neden olur.
İNCİR (TİN, 1-3)
İncir, içeriğindeki besin, vitamin ve mineraller sayesinde vücuda enerji verir. Ayrıca, sodyum, potasyum ve magnezyum açısından zengin bir kaynaktır. İncir, portakal kadar C vitamini içerir ve aynı zamanda B3, B6, B2 ve K vitamini gibi önemli vitaminleri de içerir. Bu meyve, kalp sağlığını korur, tansiyonu dengeleyebilir, vücudu temizler, sindirim sistemine faydalı olabilir, kabızlığı gidermeye yardımcı olur, ağrıları azaltır ve cilt hastalıklarının tedavisinde etkili olabilir.
KİRAZ (VAKIA, 28-33)
Kiraz, son derece güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bol miktarda A vitamini içerir ve aynı zamanda baş ağrılarını hafifletmek için tüketildiğinde etkili olabilir; 15-20 adet kiraz yenmesi, baş ağrısını hızla azaltabilir. Ayrıca, kiraz potasyum, demir ve magnezyum gibi önemli mineraller açısından da zengindir.
ACUR (BAKARA, 61)
Acur, vücudun enerjisini dengeler ve sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda yüksek besin değeri sayesinde tokluk hissini artırır. Düzenli olarak tüketildiğinde, vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesine yardımcı olabilir.
HURMA (NAHL, 11)
Hurma, DNA'nın yapısını yenileme özelliğine sahip ve vücuttaki hücreleri yenileyen bir meyvedir. Yüksek besin değerine sahiptir ve protein, lif, farklı yağlar ile birlikte 16 farklı mineral ve vitamin içerir.
Ayrıca, C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kanser riskini azaltan selenyum açısından zengindir.