A HABER GALERİ
Bu yöntemle kuru yemişler hep taze kalacak! 1 yıl hiç bozulmuyor
Akşamların vazgeçilmezlerinden olan kuru yemişler, uygun koşullarda saklanmadığında sertleşir ve ağızda ekşi bir tat bırakır. Ancak doğru koşullarda saklanırsa bir yıla kadar tazeliğini koruyabilir. İşte kuru yemişleri bayatlamadan saklamanın yolu...
Kuru yemişler en çok tüketilen gıdalar arasında yer alıyor. Diyet yapanların da favorilerinden biri olan bu gıdalar, besin değeri yüksek ve sağlıklı bir atıştırmalık. Kuru yemişlerin lezzeti ve besleyiciliği ise tazeliğinden geliyor.
Peki bu gıdaları taze tutmanın pratik yöntemleri olduğunu biliyor muydunuz? Gelin, püf noktaları birlikte keşfedelim.
BUZDOLABINDA SAKLAYIN
Kuru yemişlerin bayatlaması yaşadığınız şehrin iklimi gibi birçok faktöre bağlı olsa da ana faktör nem, hava ve ısı ile temastır. Çoğu kişi oda sıcaklığında tutmanın sağlıklı olduğunu düşünse de bu, doğru değil.
Kuru yemişleri oda sıcaklığında tutmanızın gerektiği durumlarda ise doğrudan ısı ve ışık almayan karanlık bir yerde muhafaza etmeniz tazeliği korumaya yardımcı olur.
KAVANOZ VEYA SAKLAMA KABI KULLANIN
Nem kuru yemişlerin düşmanı olduğundan onları hava geçirmez, tercihen cam bir kapta saklamak ürünün daha uzun süre taze kalmasını kolaylaştırır.
Ürünlerin konulduğu kapların üzerine tarih yazabilir, önce eski tarihli olanları tüketerek ürünlerin taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Buzdolabında muhafaza ettiğiniz kuru yemişlerin kapağını açmadan önce oda sıcaklığına gelmelerini beklemek de onların taze kalmasına yardımcı olabilir.
KAPALI PAKETLERDE SATILANLARI TERCİH EDİN
Ülkemizde kuru yemiş satılan çoğu mağazada ürünler açıkta bekletiliyor. Bu durum ürünlerin ne kadar süre hava gibi faktörlere maruz kaldığını bilmeyi imkânsız hale getiriyor. Bu nedenle mümkün olduğunca kapalı, hava almayan, jelatinli ürünlerin alınması tavsiye ediliyor.
