Otomobil devi BMW'nin hatası pahalıya patladı! 1.5 milyon araç...
Otomobil üretiminde önde gelen markalardan biri olan Almanya merkezli BMW'nin hatası deprem etkisi yarattı. Fren sistemindeki hatalar nedeniyle 1.5 milyon aracın geri çağrılacağı BMW'de, hisselerde yüzde 11'den fazla düşüş yaşandı.
Münih merkezli otomobil üreticisi BMW Group, 1,5 milyon aracını geri çağıracak. Şirket, 2024 mali yılına ilişkin beklentilerinde düzenlemeye gitti.
HİSSELER YOKUŞ AŞAĞI
Bu kapsamda, fren sistemindeki sorunlar nedeniyle 1,5 milyon aracının etkilendiğini ve geri çağrılacağını duyuran şirket, garanti maliyetlerinde de artış görüleceğini açıkladı. Açıklamanın ardından, BMW'nin hisselerindeki düşüş yüzde 11'i aştı.
BMW, ayrıca Çin'deki talebin durağanlaşması nedeniyle satışlarının etkilendiğini ve tüketici talebinin zayıf kaldığına işaret etti.
BMW'deki sorunlar, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'daki Volkswagen'deki kriz ve ülkedeki sanayisizleşme riskine yönelik uyarıların arttığı bir dönemde yaşanıyor.
Alman otomobil üreticisi Volkswagen tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında tarihinde ilk kez Almanya'daki fabrikalarını kapatmayı değerlendirirken, şirket 30 yıllık istihdam koruma anlaşmasını erken sonlandırılacağını teyit etti.