A HABER GALERİ
Yarın fırınlar açık mı? 18-19 Nisan hafta sonu sokağa çıkma yasağında ekmek nasıl alınacak? Ekmek eve mi gelecek?
Son dakika... Yarın fırınlar açık mı? Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18-19 Nisan'da sokağa çıkma yasağının uygulanacağı açıklanmıştı. 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde uygulanacak sokağa çıkma yasağının ardından ekmeklerin nasıl alınacağı merak edilmeye başlandı. Yasağın dışında tutulan yerler belli oldu. Peki, yarın fırınlar açık mı? 18-19 Nisan hafta sonu sokağa çıkma yasağında ekmek nasıl alınacak? Ekmek eve mi gelecek? İşte ayrıntılar...
Sokağa çıkma yasağında fırınlar açık mı? Hafta sonu ekmek nasıl alınacak? Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 18-19 Nisan tarihleri arasında uygulanacak 48 saatlik sokağa çıkma yasağı öncesinde en çok merak edilenlerden biri de ekmeklerin nasıl alınacağı oldu. Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde fırınların açık olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, yarın fırınlar açık mı? 18-19 Nisan hafta sonu sokağa çıkma yasağında ekmek nasıl alınacak? Ekmek eve mi gelecek? İşte ayrıntılar...
YARIN FIRINLAR AÇIK MI? (18 NİSAN)
Sokağa çıkma yasağının olduğu 18-19 Nisan'da fırınlar ve eczaneler açık olacak.
EKMEK EVE Mİ GELECEK?
İstanbul'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yarın ve pazar günü uygulanacak sokağa çıkma yasağı boyunca fırıncılar, ekmekleri araçlarla mahalleleri gezerek dağıtacak.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 17 Nisan-19 Nisan tarihleri arasında uygulanacak 48 saatlik sokağa çıkma yasağı öncesi, yasağın dışında tutulan fırın ve fırın çalışanları ekmek üretimine hazır.
Arnavutköy'deki bir fırının çalışanı olan Gıda Mühendisi Hatice Akkan, ekmek üretimlerine devam edeceklerini söyledi.
Vatandaşlardan endişe etmemelerini rica eden Akkan, "Mobil araçlarımızla mahallelere giderek, vatandaşlarımızın evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan ekmek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yine vatandaşlarımız işletmemizden istedikleri ekmek adedi kadar ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar." dedi.
"HİJYENE ÖNEM VERİYORUZ"
Vatandaşların hijyen konusundaki endişelerini de anladıklarını dile getiren Akkan, "Gerek üretim gerekse dağıtım aşamasında bizler tüm personelimizin temizlik ve hijyen kurallarına uymasına dikkat ediyoruz. Personelimiz bone, maske, eldiven, önlük ve kolluk gibi tüm ekipmanları kullanarak üretim ve satış aşamasında yer alıyor. Aynı titizliği bizler dağıtım elemanlarımıza da uygulamaya başladık. Biz firma olarak üretimlerimizi el değmeden gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.
Akkan, ayrıca pandemi sürecinde vatandaşların paketli ekmeklere talebinin ciddi oranda arttığını belirtti.
"HİJYEN KONUSUNDA ENDİŞE ETMEYE GEREK YOK"
Fırın Sahibi Mustafa Vural, fırıncılar olarak krizlere karşı çözüm üretebilme kabiliyetinde olduklarını söyledi.
Sokağa çıkma yasağı gelir gelmez ellerindeki tüm imkanlarla vatandaşların ekmek ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret gösterdiklerini ifade eden Vural, "Ertesi gün de mahallelere giderek vatandaşlarımızın ekmek ihtiyaçlarını karşıladık. Tabii ki aksaklıklarımız olmuştur ama başarı oranımız yüzde 90'larda diyebiliriz." şeklinde konuştu.
"Zaten koronavirüs salgınından da önce bizler üçer aylık dönemlerde portör muayenelerimizi yaptırıyorduk, şu anda da durum aynı. Fırıncılar olarak tüm personelimizin sağlığına dikkat ediyoruz. Yine ekmeklerimizi paketleyip vermek zorundaydık, salgın sonrası da ekmeklerimizi paketleyip veriyoruz. Vatandaşlarımızın fırınlarımızdan ekmeklerini alırken endişe etmelerine gerek yok."