A HABER GALERİ
TOKİ arsa ve ev projesinde kuralar ne zaman çekilecek? İlk Evim İlk İş Yerim projesinde il il kura tarihleri
Son dakika haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ ortaklığı ile hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi 'İlk Evim, İlk İş Yerim' ve 'İlk Evim Arsam' projelerinde kura çekim tarihleri belli oldu. İşte il il tarihler...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen ancak 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ertelenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" kura çekimleri kaldığı yerden devam ediyor.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül'de açıkladığı ve ilk kuraları 7 Kasım 2022 tarihinde Ardahan ve Şırnak illeriyle başlayan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimlerinin ilk 7 etabı 75 ilde tamamlanmıştı.
5 Şubat günü Kütahya'daki kura çekimlerinin ardından 6 Şubat'ta Ankara'da yapılması planlanan "İlk Evim Arsa" kura çekimleri Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle ertelenmişti. Ara verilen kura çekimleri 6 Mart'ta Ankara'da başladı. "İlk Evim, İlk İşyerim" kura çekimlerine 8-14 Mart tarihleri arasında İzmir'den başlayarak beş ilde 21 bin 219 konut için devam edilecek.
"TOKİ'MİZLE SOSYAL KONUTLARIMIZI YAPACAK, AFET KONUTLARIMIZI DA HIZLA TAMAMLAYACAĞIZ!"
Bakan Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımla Bakanlığa bağlı TOKİ eliyle bir taraftan afet konutlarının inşasının diğer taraftan da "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" kura çekimlerinin devam ettiğini duyurdu. Bakan Kurum, paylaşımında "İlk Evim İlk İş Yerim projemizde arsa kuralarımız Ankara ile yeniden başladı. Çarşamba günü de konut kuralarımıza kaldığımız yerden, İzmir ve Afyon ile devam edeceğiz. TOKİ'mizle sosyal konutlarımızı yapacak, afet konutlarımızı da hızla tamamlayacağız!" dedi.
" 'İLK EVİM, İLK İŞ YERİM' PROJESİ KAPSAMINDA BEŞ İLDE 8-14 MART TARİHLERİ ARASINDA 21 BİN 219 SOSYAL KONUTUN KURALARI NOTER HUZURUNDA ÇEKİLECEK"
Bakanlık açıklamasında "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ olmak üzere beş ilde 8-14 Mart tarihleri arasında 21 bin 219 konutun kuraları noter huzurunda çekilecek:
" 'İLK EVİM ARSA' KURALARINDA DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERE ÖNCELİK VERİLEREK KURALAR 8-10 MART TARİHLERİ ARASINDA 15 BİN 400 HAK SAHİBİ İÇİN ÇEKİLECEK"
Bakanlık açıklamasında 1 Şubat 2023 tarihinde başlayan "İlk Evim Arsa" projesinde altyapısı hazır 1 milyon konut arsası kuralarına Kahramanmaraş depremi nedeniyle ara verildiği hatırlatıldı. Kura çekimleri dün Ankara'da yeniden başladı. Kura çekimlerinde depremden etkilenen illere öncelik verildiği belirtilirken depremden etkilenen Osmaniye için 2 Şubat tarihinde kura çekiminin yapılmış olduğu hatırlatıldı.
8-10 Mart tarihleri arasında 15 bin 400 hak sahibi için müstakil arsa kuraları noter huzurunda çekilecek iller şunlar:
8 Mart 2023: Kilis Merkez 275
8 Mart 2023: Hatay Merkez 275