A HABER GALERİ
Neden 9.30 saati seçildi? Ankara’daki terör saldırısı girişimi ile ilgili çarpıcı iddia: NATO'daki ülkeler...
Ankara'daki terör saldırısı girişiminin perde arkasında ne var? Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, A Haber canlı yayınında çarpıcı iddialarda bulundu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu, 2 emniyet mensubunun hafif yaralandığını bildirdi.
Olayın perde arkasında ne var? Teröristlerin hedefi neydi? Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, A Haber canlı yayınında çarpıcı iddialarda bulundu.
İşte o açıklamalardan satır başları; Zaten MGK toplantısında birkaç gün önce terörün hangisi olursa olsun hepsiyle mücadele edileceği ve bununla ilgili icap eden kuvvetin kullanılacağı şeklinde karar alınmıştı.
"ÖZELLİKLE O SAATİ ETMİŞLER"
Aynı zamanda dünkü olay fevkalade üzücü. Ben de daha sonra Meclis'e gittim. Burada önemli olay şuydu. Bugün Türkiye ile ilgili mücadele edilen bütün terör örgütleri neredeyse bizim müttefikimiz kabul edilen NATO da özellikle müttefik kabul edilen ülkelerden kaynaklanmaktadır. Özellikle 9.30 saatini tespit etmişler ki o zaman tabii ki 14'te açılış yapılacağı işin TBMM'nin açılış töreni olduğu için özellikle erken saatlerde bu olayı yapıyorlar. Büyüyebilseydi acaba bu töreni ertelettirebilir miyiz falan düşüncesinde bir olay.
"MÜTTEFİK GEÇİNEN NATO'DAKİ ÜLKELER..."
Ama aynı zamanda kimleri düşünüyorlar biliyor musunuz? Müttefik geçinen malumunuz NATO'daki ülkeler var ya her türlü desteği maalesef terör örgütlerine veren onlar aynı zamanda bu törene büyükelçileri konsolosları ve bir kısım da ateşeleri geleceği için onlar bir zarar görmesin diye özellikle 9.30'u seçmişlerdi. Başarılı olsalardı ve bu başarıyla daha fazla insan kaybına neden olsalardı belki onların destekçileri de oraya katılacaktı. Onları bilmiyoruz. Ama terör olayı önlendi ve iki kişi olduğunu düşündüğümüzle kaldı belki iki kişi değil de daha sonra başarılı bir ortam yaratsalardı belki daha fazlası olacaktı.
Burada en önemli konu şu bugün Kamışlı'da liderlerinden birisi MİT'in harekatıyla etkisiz kılındı. Ama yüzde 100 ölecek olan olanların etkisiz kılınacak olanların liderleri konumundakiler gelmiyor buraya. Ankara'daki olay dikkat ettiyseniz bir kısım kişi de söyledi çok tecrübesiz oldukları görüldü diye. Bunlar ölürse ölsün sansasyon yaratsın türünden insanlar.
HEDEF MECLİS MİYDİ?
Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, A Haber canlı yayınında Canan Barlas ile Gündem programında TBMM AK Parti Grup Başkanı Av. Abdullah Güler'e sordu. Şimşek, teröristlerin nasıl geldiklerine ilişkin flaş detaylar paylaştı.
HEDEF MECLİS MİYDİ?
Şimşek, TBMM AK Parti Grup Başkanı Av. Abdullah Güler'e "Canlı bomba eylemini yapan teröristler İçişleri Bakanlığı'ndan yaklaşık 300 metre mesafe gittiğinde Meclis'in Çankaya kapısına geliyor. Yani hemen hemen 250-300 metre sonra. Burada Meclis'e yönelik bir olağanüstü durum var mı? İstihbarat kaynaklarıyla görüştüm bütün gün. Acaba hedefi mi şaşırdılar, veya bir şey mi oldu? Çünkü devam ettikleri zaman dümdüz tam sizin Çankaya kapısı. Meclis'in de bugün açılışı vardı. Bununla ilgili size bir bilgi veya güvenlikle ilgili ekstra özel bir bilgi var mı?" sorusunu yöneltti.
A Haber canlı yayınında konuşan Güler, "Bende özel bir bilgi yok. Ancak şunu söyleyebilirim 1 Ekim Meclis'in açılıyor olması. Olayın farklı yerlerde meydana gelmiş olsa bile bugün Meclis'in açılmasıyla beraber ülke gündemini bir şekilde bu terör eylemiyle beraber gündeme geleceklerini ve aslında mevcut güvenlik birimlerimizin yani olayın meydana geldiği Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı hedef alınıyor olsa bile aslında diğer hedefinde bugün açılan Gazi Meclis'imizin aslında hedefe konulduğunu ve gündemde bu açılışla beraber bu terör eyleminin hedefleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.
"MECLİS'İN DE HEDEFTE OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR"
Güler, "Ancak Emniyet birimlerimizin istihbarat birimlerimizin çok daha nitelikli detaylı çalışmalarında bunun asıl hedefinin ve hazırlıkların ne aşamada olacağı inşallah önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır. Ancak bugün 1 Ekim Meclis'in açılıyor olması da doğrudan arka planda Meclis'in de hedefte olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.
"TERÖRİSTLERE EN GÜZEL SARI TORBA YAKIŞIYOR"
27. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ise "Son terörist öldürülene kadar mücadelenin yürütüleceğini bu açıdan devletimizin gücünün ne kadar yüksek olduğunu her daim teröristlerin ensesinde olacaklarını kahramanlarımızla birlikte buradan tekrar belirtmek isteriz. Biz hep şunu söylüyoruz. Teröristlere en güzel sarı torba yakışıyor. Son teröriste kadar sarı torbaya girdiğini göreceğiz." dedi.
"GÜÇLÜ VE BÜYÜK TÜRKİYE HEDEF ALINDI"
Hukukçu Av. Begüm Ece Pazarcı da "Meclis'in açılma gününde özel olarak tercih edilmesi büyüyen bölgesinde güçlü bir hale gelmiş olan Türkiye Yüzyılı'nı yaşayan güçlü ve büyük Türkiye'nin hedef alındığını net bir şekilde gösteriyor." şeklinde konuştu.
"YÜZDE 90 PARAMOTORLA HAVADAN GELDİLER"
Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, "Yeni bir bilgi geldi bir haber kaynağımdan. Şu anda yüzde 90 oranında paramotorla havadan geldiklerini değerlendiriyorlar. Son dönemde PKK'dan teslim olanlar güvenlik güçleri tarafından yakalanan teröristlerin hemen hemen çoğu paramotor eğitimi aldırıldığı özel olarak verildiği kayıtlara geçmiş. Muhtemelen bu kişilerin de paramotor eğitimli yani belli bazı sınırları sisli havalarda yüksek dağlarda bulutlu bir dönemde zaten ölmeyi kafaya koymuş bu teröristler o puslu havada sınırı geçtiğini değerlendiriliyorlar." ifadelerini kullandı.
