A HABER GALERİ
Kafe ve restoranlar için flaş adım! O teklif yeniden gündemde! Saat 22:00'ye...
Kafe ve restoranlar için flaş teklif yeniden gündeme geldi. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından kafe ve restoranlar yoğun müşteri kabulü ile karşılaştı. Saat 19.00 kısıtlamasının biraz esnetilerek yoğunluğun önlenebileceğini kaydeden sektör temsilcileri, hizmet saatinin 22.00'ye uzatılmasını önerdi. Konunun Bilim Kurulu toplantısında yeniden gündeme gelmesi bekleniyor. Eğer talep hayata geçirse belirlenen kurallar çerçevesinde yasakların esnetilmesi gündeme gelebilir. Detaylara ahaber.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz...
Kafe ve restoranlar için flaş adım! O teklif yeniden gündemde! Saat 22:00'ye kadar açık olması teklif edildi. Pandemi döneminde kapalı olan mekanlar için yeni adımlar atıldı. Kabine toplantısı sonrasında Başkan Erdoğan kafe ve restoranlar için alınan kararı açıkladı. Saat 19:00'a kadar açık olmasına karar verilen mekanlar için yeni saat teklifinde bulunuldu. Alınan kararın ardından ilk hafta geride bırakılırken, kafe ve restoranlar büyük taleple karşılandı. Eğer talep hayata geçerse mekanlar saat 22:00'a kadar açık olacak. Konuyla ilgili tüm detaylara ahaber.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz...
'Kontrollü normalleşme' kapsamında kapılarını açan yeme - içme sektörü bir haftayı geride bıraktı. Restoran ve kafeler ilk hafta müşterilerin yoğun talebiyle karşılaştı. Müşterilerin daha bilinçli olması gerektiğine değinen sektör temsilcileri, "Birlikte kurallara uyarak hareket etmeliyiz" uyarısında bulundu.
Sektör temsilcileri, saatlerin biraz daha esnetilmesiyle yoğunluğun da önlenebileceğini ifade ediyor. Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, işletmelerin yoğun bir taleple karşılaştığını dile getirdi.
Demirer, "Sektör genelinde 2019'la karşılaştırdığımızda 'Türk Lirası olarak mevcut kurallarla cironun yüzde 25'ini geri kazanırız' diye öngörmüştük. İlk haftanın görüntüsü bunun biraz daha üstünde olduğu yönünde" diye konuştu.
'22.00'ye uzatalım'
Müşterilerin sorumlu davrandığını belirten Demirer, şöyle konuştu:
"Müşterilerin bilinçli tüketici olarak gelmelerini talep ediyoruz. Bütün sorumluluğu işletmelerden beklemek işletmeleri de zorluyor. İşini düzgün yapmayanlar başkasının ekmeğiyle oynuyorlar. Kimsenin buna hakkı yok. İşletmelerin müşteri talep etse bile doğru çizgiden çıkmaması gerekli. Kurallara uyulmaması bizi uzun vadede kayba sürükler."
Saat 19.00 kısıtlamasının biraz esnetilerek yoğunluğun önlenebileceğini kaydeden Demirer, hizmet saatinin 22.00'ye uzatılmasını önerdi.
'Tekrar kapanırsak zor toparlanırız'
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, hep birlikte hareket etmenin önemine değinerek, vatandaş ve işletmelerin kurallara uyması gerektiğine dikkat çekti.
Büyük şehirlerin yeniden kapandığı takdirde sektörün kolay kolay toparlanamayacağını dile getiren Yenice, "İşletmeler zor günler geçirdi. Kredilerin ödenmesi, bunun için de işlerin yerine getirilmesi lazım. Bunları tekrar kapatılan işletmelerle elde edemezsiniz. Bu kapsamda yoğunluklara dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
'AKMADI AMA DAMLADI'
İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sayit Karabağlı, cumartesi gününün yoğun geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Akmadı ama damladı diyebiliriz. Oda olarak denetim için görevlendirildik. Denetimlerde işletmelere 'tekrar eskiye dönmeyelim' mesajını vermeyi sürdürüyoruz. Önceki dönemdeki kapanmalar gibi değil artık, işletmelerin büyük bir kısmı da işin ciddiyetinin farkına vardı. Müşteriler esnafı boş bırakılan masalarda oturmak için zorluyor. Toplum bilincinin yaygınlaşması gerekiyor. Bu kapsamda bir kamu spotu yapmak istiyoruz."
AVM'YE KOŞTULAR
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, kafe ve restoranların açılmasının AVM'leri de hareketlendirdiğini belirterek, "Uzun zaman sonra cumartesi günleri ilk kez AVM'ler açıldı. Cuma günkü harekete benzer hareket gördük. Foodcourt'lar hareketlendi. Ancak açık alanı olanlar çok talep görürken, kapalı alandakilere talep daha az oldu" dedi.
