A HABER GALERİ
Kabine Toplantısı saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? 12 Aralık Kabine Toplantısı ne zaman? EYT'de yaş sınırı olacak mı? Asgari ücrette son durum ne?
Başkan Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşecek olan kabine toplantısının gündeminde EYT, asgari ücret, enflasyon, terör operasyonları gibi önemli maddeler yer alıyor. Toplantının ardından Başkan Erdoğan'ın yapacağı açıklama merak bekleniyor. Peki kabine Toplantısı ne zaman? 12 Aralık Kabine Toplantısı saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? EYT'de yaş sınırı olacak mı? Asgari ücrette son durum ne?
Son zamanlarda gündemdeki yerini alan EYT, asgari ücret, enflasyon ve terörle mücedele gibi konular sıklıkla araştırılıp son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor.12 Aralık Pazartesi günü Başkan Erdoğan liderliğinde yapılacak olan kabine toplantısında bu gibi konuların ele alınması bekleniyor. Peki 12 Aralık Kabine Toplantısı saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek?
KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?
Kabine toplantısı 12 Aralık 2022 Pazartesi günü yapılacak. Toplantının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında saat 15.30'da başlaması bekleniyor.
BAŞKAN ERDOĞAN NE ZAMAN AÇIKLAMA YAPACAK?
Toplantının hemen ardından Başkan Erdoğan'ın konuşam yapması beklenmekte. Konuya ilişkin son dakika gelişmelerini ahaber.com.tr'den kolaylıkla takip edebilirsiniz.
EYT'DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?
Gündemde EYT düzenlemesi var. Yaş seçeneklerinin bütçeye etkisi ve düzenlemenin meclis takvimi ele alınacak.
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?
Asgari ücret pazarlığında ilk toplantı geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in devleti temsilen oturduğu masadan yansımalar toplantıda ele alınacak. Asgari ücretlinin alım gücünü artıracak, enflasyona karşı elini güçlendirecek rakam üzerinde değerlendirmeler kabinede yapılacak.
SURİYE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI OLACAK MI?
Ayrıca yurt içi ve sınır ötesindeki terör operasyonlarında son durum da mercek altına alınacak. Suriye'nin kuzeyini hedef alması beklenen kara harekatı, harekatın hazırlıkları da toplantıda görüşülecek. ABD ve Rusya ile Suriye üzerine yapılan görüşmeler de toplantıda değerlendirilecek.
ENFLASYONLA MÜCADELE
Enflasyonla mücadele de kabinenin yakın takibinde. Hayat pahalılığının ortadan kaldırılması için atılabilecek adımlar kabinede müzakere edilecek. Fahiş fiyat uygulayan marketlere karşı denetimlerde gelinen son durum ile ek tedbirler toplantıda görüşülecek.
BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİ
Öte yandan Meclis Başkanlığına sunulan başörtüsü serbestisine güvence için verilen anayasa değişikliği kanun teklifi de değerlendirilecek. Düzenlemenin takvimi gündemde olacak.