İstanbul Havalimanı’nın yeni pisti uydu görüntülerine yansıdı

İstanbul Havalimanı açıldığı günden bu yana yaklaşık 49 milyon yolcuya hizmet ederken yeni pistlerin inşaat çalışmaları da bir yandan devam ediyor. Havalimanına yeni yapılan pist uydu görüntülerine yansıdı. Pistin yanında yüzlerce kamyonun çalıştığı uzaydan çekilen görüntülere yansıdı.

İstanbul Havalimanı’nın yeni pisti uydu görüntülerine yansıdı 1

İstanbul Yeni Havalimanı birinci kısmı 6 Nisan 2019 tarihi itibariyle yolcularına hizmet vermeye başladı. Havalimanının diğer kısımlarının inşaatı ise hızla devam ediyor.

UYDU GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Havalimanı’nın yeni pisti uydu görüntülerine yansıdı 2

Havalimanında yeni yapılan pist ise uzaydan gözükmeye başladı. Kaydedilen uydu görüntülerinde pistin üzerinde yüzlerce kamyonun çalıştığı gözüküyor.

İstanbul Havalimanı’nın yeni pisti uydu görüntülerine yansıdı 3

76.5 milyon metrekarelik alan üzerinde inşaat çalışmaları yıllar içindeki değişimi uydu çekilen fotoğrafları ile gözler önüne serildi.

İstanbul Havalimanı’nın yeni pisti uydu görüntülerine yansıdı 4

Fotoğraflarda inşaatın başladığı günden bu güne gelinen aşamalar net bir şekilde görülüyor.

İstanbul Havalimanı’nın yeni pisti uydu görüntülerine yansıdı 5

Havalimanının uzaydan son çekilen görüntülerinde ise uçak yoğunluğu göze çarpıyor. Körüklerin neredeyse hepsinin uçaklarla dolu olduğu gözükürken pistte inen ve kalkış için bekleyen uçaklar da görüntülere yansıdı.