A Haber
SON DAKİKA GÜNDEM EKONOMİ YAŞAM DÜNYA SPOR ÖZEL HABER VİDEO RESMİ İLAN CANLI YAYIN
-°C
CANLI YAYIN
A Haber
Zaman aralığı seçin
Haber türü seçin
Kategori seçin
CANLI YAYIN A Haber
    • SON DAKİKA
    • ÖZEL HABER
    • ANALİZ
    • PORTRE
    • YAZARLAR
    • GALERİ
    • GÜNDEM
    • YAŞAM
    • EKONOMİ
    • SPOR
    • DÜNYA
    • MAGAZİN
    • SAĞLIK
    • OTOMOBİL
    • TARİH
    • MEMURLAR
    • EĞİTİM
    • VİRAL
    • TEKNOLOJİ
    • DİN
    • RESMİ İLANLAR
    • ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI
    • VİDEO
    • ÖZEL VİDEO
    • KLİPLER
    • TELEVİZYON
    • YAYIN AKIŞI
    • FREKANSLAR
KÜNYE • ARŞİV • BİZE ULAŞIN • RSS • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
En Yeniler Gündem Yaşam Dünya Ekonomi Magazin Spor Otomobil Teknoloji
Haberler Gündem Galerileri İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi

İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi

Giriş Tarihi: 23 Aralık 2019 12:03 Son Güncelleme: 23 Aralık 2019 13:07
PAYLAŞ
ABONE OL
YAZI
A Haber’i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB tarafından durdurulduğu belirtilen projelere ilişkin konuştu. Göksu, "Bir iptali deklare edilenler var bir de edilmeyenler var. 11 milyarlık devam eden yatırımın yüzde 70-80 arası durdurulmuş durumda, 50 milyonluk konser ihalesi yapacaklarına, uçuk uçuk rakamlarla keşke gelip otoparkı tamamlasalardı" dedi. Durdurulan projeler drone ile havadan görüntülendi.

İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 1

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB tarafından durdurulduğu belirtilen projelere ilişkin konuştu. Göksu, "Bir iptali deklare edilenler var bir de edilmeyenler var. 11 milyarlık devam eden yatırımın yüzde 70-80 arası durdurulmuş durumda, 50 milyonluk konser ihalesi yapacaklarına, uçuk uçuk rakamlarla keşke gelip otoparkı tamamlasalardı" dedi. Durdurulan projeler drone ile havadan görüntülendi.

İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 2

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB tarafından durdurulduğu belirtilen projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 3

Göksu, iptal edilen Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi gibi İstanbul için ihtiyaç duyulduğunu belirttiği projelerin hayata geçirilmemesinin eksiklik oluşturacağına dikkat çekti.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 4

Göksu, 2020 İBB bütçesinde kültür sanat etkinlikleri için ayrılan bütçeyi de değerlendirerek bütçenin yatırım odaklı olmamasını eleştirdi. Öte yandan İBB tarafından durdurulduğu belirtilen Bayrampaşa Meydan ve Otopark, Bağcılar Meydan ve Otopark ile Levazım Tüneli proje alanları ise havadan görüntülendi. Görüntülerde Bayrampaşa Meydan ve Otopark ile Levazım Tüneli'nde herhangi bir çalışmanın yapılmadığı görüldü.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 5

"11 MİLYARLIK DEVAM EDEN YATIRIMIN YÜZDE 70-80 ARASI DURDURULMUŞ"
İstanbul için gerekli projelerin zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "Bir iptali deklare edilenler var bir de edilmeyenler var ama fiilen duranlar var. Şimdi Silahtarağa vs, iptali deklare edilenler, bendeki bilgi şu; yaklaşık büyükşehir belediyesinin yönetim devri gerçekleşmeden yürütülen 11 milyarlık yatırımı var. Şu anda akıbeti belirsiz birçok proje var. Sadece şunu söyleyeyim; biz AKPli belediyelerden iptal edilen projeleri meclis kararıyla yeniden yatırım planına koydurduk. Orada sadece 60 küsur tane proje vardır. 11 milyarlık devam eden yatırımın yüzde 70-80 arası durdurulmuş durumda. Yani yaklaşık 8 milyarı durdurulmuş durumda. Zaten bize gelen bütçeye de baktığımızda yatırımlar komple durdurulmuş, ancak rutin belki devam edilebilecekler varsa bunlar devam edecek durumda. Çünkü büyükşehir belediyesinin şu andaki temel konsepti; yatırım ya da proje öncelikli değil, daha çok pr öncelikli. Mesela 50 milyonluk konser ihalesi yapacaklarına tabi ki kültür sanat konser mutlaka yapılması lazım ama uçuk uçuk rakamlarla onu yapacaklarına keşke gelip buradaki otoparkı tamamlasalardı. Çünkü şu anda İstanbul'daki en acil ihtiyaçlardan birisi otopark" diye konuştu.

İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 6

"ZİHNİYET PROBLEMİ AŞILMADIKÇA PROJELERİN DEVAM EDECEĞİNİ ZANNETMİYORUM"

Megakentte gerçekleştirilecek projeler için kaynak üretme noktasında sıkıntı varsa buna yönelik çalışmalar geliştirilebileceğini belirten Göksu, "Bu iş zihniyet meselesi; eğer siz bu projeleri yapmak istiyorsanız inanç tekeden süt çıkartır derler. Burası İstanbul, megakentte projeleri üretmek devam ettirmek için kaynaklar üretebilirsiniz. Eğer kaynakla ilgili bir sıkıntınız varsa kaynak üretme metotları geliştirebilirsiniz. Ama İstanbul'un öncelikleri konusunda bir zihniyet problemi var. Bu zihniyet problemi aşılmadıkça bu projelerin devam edeceğini çok zannetmiyorum. Çünkü şuandaki temel zihniyet; projelere öncelik verip İstanbul'un gerçekten geleceğe taşınması konusunda bir vizyon ortaya koymak değil daha çok kendi kariyerleriyle ilgili plan ve proje ortaya koyma peşindeler. Kanal İstanbul'a karşı olmak cehalettir" dedi.

İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 7

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 8
İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 9
İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 10
İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 11
İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 12
İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 13
İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 14
İBB tarafından durdurulan projeler havadan böyle görüntülendi 15
Önceki Galeri
Başkan Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nda sergi açılışına katıldı
Başkan Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nda sergi açılışına katıldı
İstanbul Havalimanı’nın yeni pisti uydu görüntülerine yansıdı
Sonraki Galeri
İstanbul Havalimanı’nın yeni pisti uydu görüntülerine yansıdı
A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin
A Haber
Bizi Takip Edin
iOS ve Android Uygulamamızı İndirin!
  • Video
  • Canlı Yayın
  • A Haber Özel
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Son Dakika
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Viral
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Din
  • Tarih
  • Sağlık
  • Yazarlar
  • Programlar
  • Düşünce Atlası
  • Yaz Boz
  • Kadraj
  • Toplumsal Hafıza
  • Canan Barlas ile Gündem
  • Arka Plan
  • Memleket Meselesi
  • Seyahatname
  • Belgesel Kuşağı
  • Diplomasi
  • Söz Teması
  • Medya Dünyası
  • İş'in Sırrı
  • Dijital Çağ
  • Z Raporu
  • 1.Sayfa
  • Video
  • Programlar
  • Gündem
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Galeri
  • En Yeniler
  • Gündem
  • Yaşam
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Viral
  • Spor
  • Otomobil
  • Teknoloji
  • İnternet Reklam
  • RSS
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Frekanslar
  • Arşiv
  • Yayın Akışı
  • Gizlilik Bildirimi
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İsimsiz Kaynak Politikası