A HABER GALERİ
İdlibliler Türk bayraklarıyla sokaklara döküldü
Esad rejiminin Türk Silahlı kuvvetleri'nin İdlib'deki birimlerine saldırması sonrasında bölge halkı sokağa döküldü. İdlibliler bölgeyi teröristlerden kurtaran ve Esad rejiminin katliamlarını engelleyen Türkiye'ye destek vermek için sokağa döküldü. İdlib halkı Türk bayraklarıyla Mehmetçik'e destek verdi.
Suriye'de, son aylarda Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırılarının odağındaki İdlib kentinde toplanan halk, Türkiye'ye destek gösterilerinde bulundu. Ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kent merkezindeki siviller, ellerine hem Türk hem de Suriye "devrim" bayraklarını alarak bir araya geldi.
Rejim karşıtı sloganlar atan grup, Astana anlaşması ve Soçi mutabakatı gereği İdlib'de bulunan Türkiye'ye başsağlığı dileklerini yenileyerek, teşekkür etti.
Esed rejimi saflarında yer alan Rusya ve İran'ı protesto eden siviller, Türkçe ve Arapça "Çanakkale'de mezarlarımız komşu idi, İdlib'de de kanlarımız karıştı", "Türk şehitlerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Din ve kan kardeşiyiz" ve "Türk devletine ve halkına teşekkürler" yazan dövizler taşıdı.