A HABER GALERİ
İBB'deki çizmeli vurgunda ikinci skandal! Hem 3 katına aldı hem de şartnameye uymadı
CHP'li İBB'nin piyasanın 3 katı fiyatına aldığı itfaiyeci çizmeleriyle ilgili bir skandal daha ortaya çıktı. İstanbul Silivri'de bir yangına giden itfaiye ekipleri, alınan yeni çizmeleri kullandı. Alevlere müdahale sırasında itfaiyelerden birinin ayağına vida girdi. Alınan çizmelerin ihale şartnamesine de uymadığı ve çizmelerin tabanlarının çelik plaka ile kaplanmadığı ortaya çıktı.
AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiyeci çizmesinin çiftini 4 bin 400 liraya aldığı, İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin ise hemen hemen aynı özelliklerdeki itfaiyeci çizmesinin çiftini 13 bin 825 liraya satın aldığı ortaya çıkmasının ardından çizmelerin şartnameye de uymadığı görüldü.
Çelik ara tabanlı olduğu söylenen 13 bin 825 liralık itfaiyeci çizmesi, Silivri'deki yangında bir vidaya bile dayanamadı. Bir itfaiyeci ayağına giren vidanın görüntülerini paylaştı.
VURGUN GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ
CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB, geçtiğimiz haziran ayında 2 bin çift itfaiyeci çizmesi alımı için ihale açtı.
3 KAT FAZLAYA ALDI, ÇİVİYE BİLE DAYANMADI
İBB, Denizli Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 400 liradan aldığı aynı standartlardaki itfaiyeci çizmesini 3 kattan fazla bir parayla satın alarak İstanbullulara büyük bir kazık atmasının ardından bir skandal daha ortaya çıktı.
ÇİVİ İTFAİYE ERİNİN AYAĞINA GİRDİ
Silivri'de bir yangına giden itfaiye ekipleri, İBB tarafından yeni alımı yapılan çizmeleri kullandı. Alevlerin arasına giren itfaiye erlerinden birinin ayağına yangın sırasında vida girdi.