A HABER GALERİ
Ekrem İmamoğlu evindeki kameraları da kararttı! Kayıp harddiskler oradan çıktı! Talimat Dilek İmamoğlu'ndan
Yolsuzluk ve terör operasyonu sonrası tutuklanan eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Rumeli Hisarı'nda bulunan konutundaki kameraların da karartıldığı ortaya çıktı. Savcılığın talimatı sonrası kayıtların yer aldığı 4 harddisk, İSPER A.Ş.'nin deposunda bulundu. Harddisklere zarar verilerek görüntülerin alınmasının önüne geçilmeye çalışıldığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) suça karışan yöneticilere yönelik operasyonun ardından ilginç bir gelişme yaşandı.

Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alındığı Rumeli Hisarı'ndaki resmi konutun kamera görüntüleri bir süre sonra kayboldu.

Sabah'ın haberine göre savcılık görüntülerin peşine düştü. Kamera ekipmanlarının Büyükşehir Belediyesi'nin bir deposuna kaldırıldığı iddia edildi.

53 şüpheli ise tutuklanmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da tutuklanarak Marmara cezaevine gönderilmişti.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Rumeli hisarı'ndaki resmi konutunda gözaltına alınmıştı. İmamoğlu giyinme odasında kıyafetlerini giyinirken son videosunu da bu konutta çekmişti.

Buradan emniyete götürülen şüpheli İmamoğlu, daha sonradan İstanbul Adliyesi'ndeki işlemleri ardından Marmara cezaevine konulmuştu.

Büyükşehir belediyesinin bir deposuna götürüldüğünü iddia edilen kamera ekipmanları yapılan ilk aramada depoda bulunamadı.

Nereye kaçırıldı araştırılan kameralar her yerde aranırken İBB'ye bağlı İSPER'in bir deposuna yapılan baskında ele geçirildi. Kamera sisteminin sökülmesi şüphe uyandırdı. Görüntülerde ne olduğu merak ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu kamera kayıtlarının kaçırılması ile ilgili soruşturma başlattı. Kamera kayıtlarının içinde olduğu 4 harddiskin yapılan ilk incelemede tahrip edilmiş olduğu anlaşıldı.