EFES-2022 tatbikatı nefes kesti! Hedefler havadan ve karadan başarıyla vuruldu
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük planlı tatbikatı olan EFES-2022 birleşik müşterek fiili atışlı tatbikatı nefes kesiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli de bugün İzmir'e gitti ve devam eden EFES-2022 Tatbikatı'nı izledi. Detayları A Haber muhabiri Tayfun Er aktardı.
Dün gece faaliyetleri gerçekleştirildi. Bugün Seçkin Gözlemci Gücü ile tatbikat başladı. Saat 10 sularında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'da tatbikat faaliyetlerini izlemek için bölgeye geldi.
Yerli ve milli imkanlarla üretilen Heybeli Ada ve Büyük Ada korvetlerinden 76 milimetre deniz topuyla sahildeki hedefler vuruldu.
Sonrasında amfibi harekatı desteklemek için 155 milimetrelik obüs ve 81 milimetrelik havanlarla sahilde baskı altına almak için atışlar yapıldı.