A HABER GALERİ
Corona son durum: 25 Mayıs Türkiye'de il il koronavirüs vaka sayısı! Türkiye'de ölüm sayısı kaç oldu?
Son dakika... Türkiye'de corona vaka sayısı ve ölüm sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'deki koronavirüs salgınına ilişkin son veriler paylaşıldı. Koronavirüsle mücadelede birinci dönemi başarıyla tamamlayan Türkiye'de yeni önlemler alınıyor. Bayramda sokağa çıkma yasağı 81 ilde uygulanıyor. Normalleşme takvimi için çalışmalar sürerken, günlük koronavirüs tablosu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Türkiye'de il il koronavirüs vaka sayısı ne kadar? Türkiye'de kaç kişi öldü? İşte 25 Mayıs corona virüsü son durum...
Son dakika... Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? Türkiye'de 11 Mart'ta ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının ardından yurt genelinde kademeli olarak önlemler alındı. Koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasının ardından normalleşme için adımlar atılmaya başlandı. İyileşen toplam hasta sayısı 120 bine yaklaştı. Peki, Türkiye'de il il koronavirüs vaka sayısı ne kadar? Türkiye'de kaç kişi öldü? İşte 25 Mayıs corona virüsü son durum...
TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? VAKA SAYISI KAÇ?
Türkiye'de 24 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla toplam vaka sayısı 156.827 oldu. Koronavirüs nedeniyle 4.340 kişi hayatını kaybetti. Toplum yoğun bakım hasta sayısı 769, toplam entube hasta sayısı 385 olarak açıklanırken, 118.694 hastanın iyileştiği bildirildi.
TÜRKİYE'DE İL İL VAKA SAYISI NE KADAR?
İl il vaka sayıları ve vefat sayısı ile ilgili belirli bir takvim bulunmuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından düzenlenen basın toplantısında il il veriler kamuoyuyla paylaşılıyor. En son veriler 10 Nisan'da açıklandı. İşte 10 Nisan tarihinde açıklanan il il vaka sayıları:
İL İL VAKA SAYISI
10 Nisan'da açıklanan vaka sayıları:
İstanbul: 28014
İzmir: 2884
Ankara: 2032
Kocaeli: 1702
Konya: 1690
Bursa: 1545
Sakarya: 1014
Isparta: 602
Yalova: 491
Zonguldak: 463
TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜSLE MÜCADELESİNDE SON 24 SAATTE YAŞANANLAR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilere ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda "İyileşen toplam hasta sayısı 120 bine yaklaştı. Yeni vaka sayısında değişkenlik öngörülen düzeyde. Yoğun bakım desteğine ihtiyaç giderek azalıyor. Riskin daha da düşmesi, güçlü tedbirle mümkün. Güçlü tedbir, sosyal hayatta hep birlikte alınacak tedbirdir. " değerlendirmesini yaptı.
BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ABD'Lİ MÜSLÜMANLARA BAYRAM MESAJI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li Müslümanlara Ramazan Bayramı dolayısıyla videolu mesaj gönderdi.
Başkan Erdoğan: Filistin topraklarının kimseye peşkeş çekilmesine göz yummayacağız
ABD'li Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, şunları kaydetti:
"Koronavirüs salgını süreci, küresel tehditler karşısında uluslararası kurumların işe yararlılığının ve güvenilirliğinin daha derin şekilde sorgulanmasına yol açtı. Bu vesileyle bir kez daha 'Dünya beşten büyüktür.' diye ifade ettiğimiz küresel sistemin adil şekilde yeniden tasarlanması çağrımızı yineliyoruz. Türkiye olarak, küresel salgın ile mücadele kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri dahil, bizden destek talep eden her ülkeye cevap vermeye gayret gösterdik. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmiş kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diliyor, tedavi görmekte olanlara acil şifa niyaz ediyorum. Hiç şüphesiz bu iklimde yaptığımız dualar, her zamankinden daha içten ve samimidir. Ramazan ayını ve bayramı buruk geçirmiş olsak da kalplerimiz bir ve beraberdir."
"KORONAVİRÜS BELASINDAN KURTULARAK NİCE BAYRAMLARA RABBİM KAVUŞTURSUN İNŞALLAH"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin ziyaretleri sırasında, Deniz Kuvvetlerinin Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de görev yapan muharip unsurları ile İdlib ve Afrin bölgelerindeki faaliyetlerde görev alan Mehmetçik'e telefonla ayrı ayrı hitap etti.
Başarılı çalışmalarından dolayı Mehmetçik'i tebrik eden ve Ramazan Bayramı'nı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
"Koronavirüs belasından kurtularak nice bayramlara Rabbim bizleri kavuştursun inşallah. Gerek terörle mücadelede gerek Barış Pınarı Harekatı'nda gerekse Afrin'de, İdlib'de ortaya koyduğunuz kahramanca mücadeleyi asla milletimiz unutmayacaktır. Ben, sizleri gözlerinizden öpüyorum. Bayramınızı tekrar tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki bayramları koronavirüs belasından kurtulmuş olarak kutlamayı Rabb'im bizlere nasip etsin diyor, sizleri özellikle selamlıyor, Rabb'im güç, kuvvet versin diyorum."
ERDOĞAN İRAN, PAKİSTAN, TÜRKMENİSTAN, AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, yeni tip koronavirüsle mücadelede iş birliği ve salgın sonrası dönemde atılacak adımların yanı sıra ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Türkiye-Pakistan ilişkilerini geliştirecek ve Kovid-19'la mücadelede iş birliği yapılabilecek konularla bölgesel meselelerin ele alındığı belirtildi.
Erdoğan, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile telefonda görüştü. Görüşmede, ikili ilişkileri her alanda güçlendirecek adımlar ve Kovid-19'la mücadelede iş birliği konuları ele alındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki lider, Türkiye-Azerbaycan arasındaki dayanışma ve iş birliğini sürdürme kararlığını yinelerken, Kovid-19'la mücadele başta olmak üzere ikili ilişkileri ve bölgesel meseleleri ele aldı.
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN VİDEOLU BAYRAM MESAJI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından paylaştığı videolu mesajla Türk halkının Ramazan Bayramı'nı "Bu bayram, evde ailelerimizle birlikte ve birbirimize her zamankinden yakınız. Büyüklerimiz ve sevdiklerimizle bir araya gelmeyi ise biraz erteledik. En içten dileğimiz şimdi yaşayamadığımız güzellikleri çok yakında yaşamak. Bayramımız mübarek olsun." dilekleri ile kutladı.
KOCA'NIN PAYLAŞTIĞI VİDEODA ŞU İFADELER YER ALDI:
"Yine sahillerde yürüyeceğiz. Sokaklar yine bizim olacak. Komşularımızla buluşacağız. Yine büyüklerimizle bayramlaşacağız. Çocuklar parklarına kavuşacaklar. Arkadaşlarımızla bir kafede buluşacağız. Sevdiklerimiz için yine yollara düşeceğiz. Her günümüz yine sevinçle dolacak. Önümüzde bir bayram daha var. Ne zaman geleceği bize bağlı."
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, RAMAZAN BAYRAMI HUTBESİNİ İRAT ETTİ
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralları gözetilerek başkentteki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınan Ramazan Bayramı hutbesini irat etti.
Erbaş, salgın hastalık sebebiyle buruk bir bayram sabahına uyanıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Geçmiş yıllarda olduğu gibi millet olarak coşkuyla hep birlikte camiye koşup saf tutamadık. Sosyal mesafeyi korumak, virüs bulaştırıp kul hakkına girmemek için bayram ziyaretleri de yapamayacağız. Musafaha edip birbirimizle kucaklaşamayacağız. Çocuk, yaşlı, genç bütün yakınlarımızla da aynı sofra etrafında toplanamayacağız. Ancak şu hususa inancımız tamdır ki kalplerimiz aynı heyecanla attığı müddetçe mesafelerin hiçbir önemi yoktur. Aynı duyguları yaşadığımız aynı hisleri paylaştığımız sürece uzakta olmak yarenliğimize engel değildir. Yeter ki gönül hanemizde sevdiklerimizi ağırlayalım."
Millet olarak salgın hastalığa karşı büyük bir mücadele verildiğine işaret eden Erbaş, tedbirlerin sonuç verdiğini ve camilerde cemaatle namaz kılınacak günlerin yaklaştığını vurguladı. Erbaş, şunları kaydetti:
"Camilerimiz cemaatle ibadete açıldıktan sonra da aynı kararlılıkla ve titizlikle salgın hastalıkla mücadele tedbirlerine uymak öncelikli görevimizdir. Bu süreçte sadece öğle ve ikindi vakitlerinde camilerimizde cemaatle namazlarımızı eda edeceğiz. Cuma namazlarını ise risk azalıncaya kadar camilerimizin avlularında ve açık alanlarda kılacağız ancak kronik hasta, 65 yaş üstü büyüklerimiz ile 20 yaşından küçük kardeşlerimiz ve hastalık belirtisi taşıyanlar biraz daha sabredecekler ve namazlarını evlerinde kılmaya devam edecekler."
YURT GENELİNDE SOSYAL MESAFELİ BAYRAM KUTLAMASI
İçişleri Bakanlığının salgınla mücadele kapsamında 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge kapsamında 26 Mayıs'a kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla yurt genelinde Ramazan Bayramı'nın ilk günü, alışılandan farklı şekilde kutlandı. Kısıtlama sebebiyle bayramı evlerinde karşılayan vatandaşlar, sevdikleri ve aile üyeleriyle video konferans yöntemiyle bayramlaştı.
Öte yandan şehirlerin işlek noktalarında sessizlik hakim oldu. Meydan, ana cadde ve sokaklarda, yaya ile araç yoğunluğu en düşük seviyeye indi. Maske ve eldivenle görev yapan polis ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamasının ihlaline karşı şehirlerin belirli yerlerinde uygulama noktaları oluşturdu ve caddelerdeki araçları durdurarak gerekli evrak kontrollerini yaptı.
ŞEHİTLİKLERDE HÜZÜNLÜ BAYRAM
İçişleri Bakanlığının genelgesiyle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Ramazan Bayramı'nın birinci gününde mezarlık ziyareti yapmalarına izin verilen şehit aileleri, yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.
Şehitliklere sabah saatlerinden itibaren gelen aileler, bayraklarla donatılan mezar taşlarını gözyaşı dökerek yıkadı, kabirleri başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Bazı vatandaşlar da şehit mezarlarına bakım yaparak, çiçek bıraktı.