A HABER GALERİ
Canan Karatay'dan şaşırtan uyarı! O hastalığı tetikliyor! Yazın tükettiğimiz besin meğer...
Canan Karatay gizli tehlikeyi açıkladı! İçerdiği yüksek şeker oranı sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan açıklamalarıyla sosyal medyada gündem olmaya başladı. Özellikle ekmeğe karşı olan ünlü profesör, 'insan vücudunda yeri yok' diyerek o besindeki tehlike için uyardı. İşte, yazın sıklıkla tükettiğimiz besin meğer...
Canan Karatay sağlığımızı olumsuz etkileyen besini açıkladı! Özellikle ekmeğe ve şeker tüketimine karşı yaptığı açıklamalarla gündem olan Karatay, yine ezberleri bozdu. Faydalı olduğunuzu düşünerek sık sık tükettiğimiz besin meğer hastalıklara davetiye çıkarıyormuş! İşte, Karatay'dan önemli açıklamalar...
KARATAY'IN 'İNSAN VÜCUDUNDA YERİ YOK' DEDİĞİ BESİN!
Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, ezber bozan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Karatay, yaz meyvelerindeki tehlikenin sanılandan çok daha büyük olduğunu söyleyerek, karaciğer yağlanmasının sebebi olan meyveleri tek tek saydı.
Yaz aylarında sık tüketilen meyvelerin birçok sağlık sorununun başlıca temelleri arasında yer aldığını belirten Canan Karatay, kavun ve karpuzdaki gizli tehlikeyi anlattı.
Canan Karatay'ın konuşmasından satır başları şu şekildeydi:
Üzüm, incir, karpuz ve kavun ürik asiti en yükselten, şeker dengesini en çok bozan meyvelerdir. Hepsinin içinde maalesef bilhassa meyveli olanlarda, bromür (kimyasal bileşen) denilen bir zehir var. Bütün vücutta bu hastalıkları başlatan da bromür. Bunun insan vücudunda yeri yok.
Kalp krizinin sebebi ürik asit yüksekliğidir, ürik asiti yükselten meyveler ise kavun ve karpuzdur. Şimdiki kavun ve karpuzların genetiğiyle oynandığı için ürik asiti yükseltir.
İçerisindeki yüksek fruktoz nedeniyle karaciğeri yağlandırır. Kalp krizi ve felç sebebi kolesterol değil, ürik asit yüksekliğidir.
Ürik asitinize ve trigliseridinize baktırın. Yalnızca kavun ve karpuz değil; pekmez, bal, gazlı içecekler ve alkol de ürik asiti yükseltir.
Özellikle beyaz duta çok dikkat edilmeli. Koyu renkli meyveler, mürdüm eriği gibi meyveler tercih edilebilir.
Kavun ve karpuz karaciğeri yağlandırır, sağlığına dikkat etmek isteyen insanlar, kavun ve karpuz tüketirken dikkat etmelidir.
''Neden ben bulanık görüyorum?'', ''Kafam neden bulanık?'' ve ''Neden uykudan kalkamıyorum?'' diyenler kavunu ve karpuzu özenli tüketsin. Hele şeker hastaları, karpuza ve kavuna dokunmamalı.
İnsülin yükseldiğinde kan hücrelerinin yapışkanlığı artar, damarlar büzüşür ve kalp krizi, felç riski doğar.
CANAN KARATAY'IN YASAK LİSTESİ
.Doğal beslenmenin önemine her fırsatta vurgu yapan Karatay, mutfağa girmemesi gereken besinleri şu şekilde listeledi:
-Simit, kuru pasta ve yaş pastalar
-Pirinç pilavı
-Patates, mısır
-Makarna, börek, poğaça, açma
-Şeker, çikolata ve her türlü tatlı
-Şuruplar, reçeller, pekmez
-Yapay tatlandırıcılar
-Ambalajında diyet yazan tüm yiyecek ve içecekler