A HABER GALERİ
Bir yanda ciddiyet bir yanda soytarılık! Melih Altınok 6'lı koalisyonun dağılmasının ardından yaşananları kaleme aldı
İYİ Parti Lideri Meral Akşener yapılan 12. toplantının sonrasında zehir zemberek sözlerde 6'lı masayı dağıttı. SABAH Gazetesi yazarı Melih Altınok 6'lı koalisyonunun dağılmasının ardından yaşanan gelişmeleri ele alan bir yazıyı köşesine taşıdı. Altınok 'Bir yanda ciddiyet bir yanda soytarılık' başlıklı yazısında 'Oyu yüzde 10'ların üzerinde denilen koskoca bir partinin genel başkanı, TV'deki tartışma programlarında burun karıştırmasıyla meşhur bir adamı görüp beğenip reklam arası 71 gün sonraki seçim için adaylık teklif edebiliyor.' ifadelerini kullandı.
SABAH Gazetesi yazarı Melih Altınok 6'lı koalisyonunun dağılmasının ardından yaşanan gelişmeleri ele alan bir yazıyı köşesine taşıdı.
İşte Altınok'un "Bir yanda ciddiyet bir yanda soytarılık" başlıklı yazısı:
Kafa kafaya verdik, 6'lı masa depreminin arkasında siyasi gerekçeler, görüş ayrılıkları arıyoruz ya... Aramayın.
İnanın ki yok.
Mesele şahsi. Çünkü ihtirasları boyundan büyük, işgal ettikleri makamda oyla değil parti içi entrikalar sayesinde oturan bir grup siyasi gaspçı arasında geçiyor. Hepsini tanıyoruz.
Fitili, Kılıçdaroğlu'nun ana muhalefetin tahtını korumak uğruna pusu atıp masadan kalkmaya zorladığı Meral Akşener'in soğukkanlılığını koruyamaması ateşledi.
Oyu yüzde 10'ların üzerinde denilen koskoca bir partinin genel başkanı, TV'deki tartışma programlarında burun karıştırmasıyla meşhur bir adamı görüp beğenip reklam arası 71 gün sonraki seçim için adaylık teklif edebiliyor.
Bir realiti şov değil bu. Gerçekliğimiz...
Geçtiğimiz seçimlerde Erdoğan'ın karşısına çıkartılan bir diğer muhalefet aktörü ise, meslektaşlarıyla birlikte ülkeyi yönetmek için kurdukları whatsapp grubunda istifa ediyor.
Bence Cumhurbaşkanı Erdoğan ihanet hançerlerinin inip kalktığı, kıyısından ilişenin bile kirleneceği bu çadır tiyatrosundan yükselen sirenlere kapılmadan enerjisini, dikkatini 7/24 deprem gündemine vererek en doğrusunu yapıyor... Aklını, vicdanını siyaseti husumetin kör etmesine izin vermeyen, ülkenin ciddi meseleleri, üstesinden gelinmesi gereken acil sorunları olduğunu gören insanların güvenini kazanıyor.
Pozisyonlarınızı korumak, efsunladığınız kitlenin hışmını üzerinize çekmemek için organize şekilde gerçeği örtülediniz. Yetmedi, cemiyetlerinizde aksini söyleyen meslektaşlarınızın üzerine çatal bıçak fırlattınız.
Şimdi muhalefette oluşan hayal kırıklığının sorumluluğunu Akşener'e, Kılıçdardoğlu'na atıp aldattığınız insanlardan yakanızı sıyıramazsınız.
Hepiniz oradaydınız.
Üstelik kendi kameralarınıza yakalandınız.
TRİBÜNLERİ KAŞIYANLARI TANIYORUZ
Amedspor-Bursaspor maçında bir grup üzerinde "Beyaz Toros" ve "Yeşil" resmi olan dövizler açmış. Tribünlerde başlayan olaylar sokağa da yansımış. Irkçı sloganlar atılmış.