A HABER GALERİ
Bedava bilgisayar ve laptop başvuru formu doldur: Acun Ilıcalı ile MEB bedava bilgisayar ve tablet başvurusu nereden, nasıl yapılır?
Acun Ilıcalı ile MEB bedava bilgisayar ve tablet başvurusu nereden, nasıl yapılır? Koronavirüs sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar ile okullarda uzaktan eğitim veriliyor. TV8 ekranlarında Acun Ilıcalı önderliğinde düzenlenen Haydi Şimdi kampanyasında, durumu olmayan öğrencilere bilgisayar yardımında bulunulacak. Bedava bilgisayar ve laptop başvuru formuna ulaşmak isteyenler araştırma yapmaya başladı. İşte, Acun Ilıcalı ile MEB bedava bilgisayar ve tablet başvurusu nereden, nasıl yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Bedava bilgisayar ve laptop başvuru formu doldur: Acun Ilıcalı ile MEB bedava bilgisayar ve tablet başvurusu nereden, nasıl yapılır? Sorusunun cevabı araştırılan konular arasında yer alıyor. Acun Ilıcalı önderliğinde TV8 ekranlarında düzenlenen Haydi Şimdi kampanyasında, uzaktan eğitim sürecinde bilgisayar ve tableti olmayan öğrenciler için yardım toplandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler tespit edildikten sonra bilgisayar ve tabletler dağıtılacak. İşte, Acun Ilıcalı ile MEB bedava bilgisayar ve tablet başvurusu nereden, nasıl yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

HAYDİ ŞİMDİ KAMPANYASI NE KADAR, KAÇ TL TOPLANDI?
Acun Ilıcalı'nın 'Haydi Şimdi' sloganı ile düzenlediği bağış gecesinde 100 bin lira üzerinde bağış yapanlar canlı yayına alındı. SMS ile bağış yapmak isteyenler ise EĞİTİM yazıp 2686'e mesaj atarak 10 TL bağışta bulundu. Gecenin sonunda Acun Ilıcalı, 7.5 milyon lira bağış toplandığını açıkladı. Bu rakama SMS'ler henüz dahil edilmedi.

ACUN ILICALI BİLGİSAYAR KAMPANYASIN NASIL VE NEREDEN BAŞVURU YAPILIR, ŞARTLARI NELER?
Bu noktada, Acun Ilıcalı bilgisayar kampanyası başvuru süreci hakkındaki billgiler de merak edilmeye başlandı. Peki, Acun Ilıcalı'nın bilgisayar kampanyasına başvuru nasıl yapılır, başvuru formu doldurmak gerekiyor mu ve şartları neler? Haberimizden, Acun Ilıcalı'nın Haydi Şimdi dizüstü laptop bilgisayar kampanyası hakkında bilgi edinebilir; katılım şartları, SMS numarası gibi merak edilen detaylara ulaşabilirsiniz

MEB ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Ücretsiz bilgisayar dağıtımı maddi yetersizlikten dolayı derslerini takip edemeyen öğrenciler için gerçekleştirilecek. Bazu jyrynkar doğrutan tablet ve bilgisayar başvuru linki aracılığıyla başvuruları alırken bazı kurumlar ise bilgisayar ve tabletleri Milli Eğitim Bakanlığı'na Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.

Bakan Ziya Selçuk, bilgisayar kampanyaları ile ilgili şunları söyledi:
"Türk milletinin genel bir kültürel kodu var. Herhangi bir afet, deprem sel olduğunda ya da bir ihtiyaç olduğunda hemen organize oluyorlar. Bu bizim çok güzel bir hasretimiz. Bu anlamda biz elimizden geleni yapıyoruz. Yapmakta vazifemiz. Bir yandan da ulaşamadığımız çeşitli nedenlerden dolayı durumlar oluyor. Biz bunu takdir ile izliyoruz. Ama asıl olan vazife MEB'in. Çok sayıda okul yapan, bağış yapan hayırseverimiz var. Bu bizim zaman geleneğin içerisinde sürdürdüğümüz bir şey. Şimdi de çeşitli belediyelerimiz, Konya Belediyesi 10 bin tabletten bahsetti. Bir çok kuruluş ve Kızılay'ın bir çalışması olacak.

Bizim derdimiz bütün Türkiye'yi online üzerinden eğitmek değil. Bu geçici bir durum. Biz bundan kısmen faydalanacağız ilerde ama bizim asıl işimiz yüz yüze eğitim. Bu çerçevede il ve ilçe müdürlüklerimize vatandaşımızın gönüllü katkısı olacaksa tabii ki başvurabilir. Gelecek hafta başlayacak olan Kızılay'ın çalışmasına da katkı sağlayabilirler. Bunların hepsi bizim kurumlarımız.".

BİLGİSAYARLAR 3 BİN TL DEĞERİNDE
Acun Ilıcalı, eğitim desteği için öğrencilere dağıtılacak dizüstü bilgisayarların yaklaşık olarak 3 bin TL değerinde olduğunu bildirdi.
Türk Kızılay Mobil Çağrı merkezini "168"i arayarak bağış yapılabiliyor.
Acun Ilıcalı'nın duyurduğu bilgisayar kampanyasında tablet ve bilgisayarların dağıtma kısmını Milli Eğitim Bakanlığı gerçekleştirecek. Kampanyadan toplanan tüm paralar MEB'e aktarılacak.

BAYKAR TABLET YARDIMI NASIL ALINIR?
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fırsat eşitliğine katkı sunmak hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Bayraktar "Fırsat eşitliğine katkı sunmak hedefiyle yola çıktık. Engeller kaldırıldığında öğrencilerimizin bizi daha güzel bir geleceğe ulaştıracağına inanıyoruz" dedi.
Kampanya kapsamında hediye edilecek tablet bilgisayarlar Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon halinde ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılacak. Ne zaman ve nasıl dağıtılacağına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

MSB'DEN İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE TABLET
MSB ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtılacağını duyurdu. MSB tarafından yapılan açıklamada, "Öğrencilerimize destek için biz de varız! Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar'ın talimatıyla; Bakanlığımız bağlısı MKEK Kurumu 1.500 adet, ASFAT A.Ş. 1.500 adet olmak üzere toplam 3.000 adet tablet ile gençlerimize destek oluyoruz. #TEKNOFEST2020 #MilliTeknolojiHamlesi" ifadeleri kullanıldı.

EN YÜKSEK BAĞIŞI KİM YAPTI?
Gecenin en yüksek bağışçısı Bahçeşehir Eğitim Kurumları oldu. Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu başkanı Hüseyin Yücel canlı yayına bağlanarak 1 milyon lira bağışladıklarını duyurdu. Acun Ilıcalı bağış miktarını duyunca alkışladı. Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi'nin sahibi Enver Yücel'in oğlu.
EN YÜKSEK 2. BAĞIŞI YAPAN KİŞİ KİM?
Dizüstü bilgisayar kampanyasında gecenin en yüksek ikinci bağışı kamuoyunda pek bilinmeyen bir isimden geldi. Gülderen Holding'in başkanı Kerem Gülderen canlı yayına bağlandı ve 700 bin lira bağışladıklarını duyurdu. Kerem Gülderen'in şirketi enerji sektöründe hizmet veriyor.