Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde!

Giriş Tarihi:

Son dakika haberine göre; Başkan Recep Tayyip Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Başkan Erdoğan, Elazığ'da depremde hayatını kaybeden anne ve oğlunun cenaze törenine katıldı. Başkan Erdoğan burada yaptığı açıklamada "Biz devlet olarak, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız. Hiç dedikodulara kulak asmayın. Kimsenin olumsuz propagandalarına kulak asmayın. Süratle TOKİ olarak hemen adımlarımızı atıp yapılması gerekenleri yapacak ve kimseyi de açta açıkta bırakmayacağız." dedi. BAŞKAN ERDOĞAN ELAZIĞ'DA KONUŞTU: BU MİLLET SABIRLA BUNLARI AŞMASINI BİLDİ |VİDEO SON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN ELAZIĞ'A DEPREM BÖLGESİNE GELDİ |VİDEO

Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde! 1

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün 6,8 şiddetinde deprem sarsılan Elazığ'a gitti.

Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde! 2

İstanbul'daki DEİK 33. Olağan Genel Kurulu programını iptal eden Başkan Erdoğan, Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.

Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde! 3

Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki depremde hayatını kaybeden Ayşe Civelek ve 10 yaşındaki oğlu Salih Civelek'in cenaze törenine katıldı. Başkan Erdoğan aileye taziye dileklerinde bulundu.

Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde! 4

Mevlana Camii'nde düzenlenecek törenin ardından anne ve oğlu Harput Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Ayşe Civelek'in eşi ve diğer oğlu da enkaz altında kaldı ve ağır yaralandı. Onların da tedavisi hastanede sürüyor.

Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde! 5

"ELİMİZDEN GELENİ SONUNA KADAR YAPACAĞIZ"

Cenaze törenine katılan Başkan Erdoğan cenaze namazının ardından şu açıklamayı yaptı:

"Az önce Ayşegül hanım kardeşimiz ve Muhammed Salih'in namazlarını birlikte eda etmiş bulunuyoruz. Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Tabi bu tür afetler bizler için büyük bir imtihan. Ve bu konuda Müslüman olmanın bu noktada teslimiyetin hep en güzel örneklerini vermişiz. Biz Bingöl depremini yaşadık, biz Van depremini yaşadık, biz Simav'ı yaşadık, biz Düzce'yi Sakarya'yı Bolu depremini yaşadık. Ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı. Ve şimdi yine bir imtihandayız.

Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde! 6

Şunu özellikle ifade etmek isterim. Biz hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini hep verdik, veriyoruz. Şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız. Az önce Diyanet İşleri Başkanımız bunun kıyametin adeta tefsiri olarak, yani insanın ölümünün bir küçük kıyamet olduğunu bilenlerdeniz. Bunu böyle yaşadık. Ama bu kardeşlerimiz inanıyorum ki Rabbimin cennet müjdesine kavuşanlardan. Sabi zaten o günahsız, anne hakeza öyle.

Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde! 7

Biz devlet olarak, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz, yapacağız. Bütün bu enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek.

Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde! 8

Bunun yanında da bu enkazları da kaldırarak bir diğer taraftan da gerek köylerde, gerek mahallelerdeki bu yıkımların yerine süratle TOKİ olarak hemen adımlarımızı atıp yapılması gerekenleri yapacak ve kimseyi de açta açıkta bırakmayacağız.

Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde! 9

Ben sizden şunu rica ediyorum. Hiç dedikodulara kulak asmayın. Kimsenin olumsuz propagandalarına kulak asmayın."

Başkan Erdoğan Elazığ'da deprem bölgesinde! 10

SÜRSÜRÜ'DE İNCELEME YAPTI

Başkan Erdoğan arama kurtarma çalışmalarının çok yoğun şekilde devam ettiği Sürsürü'de inceleme yaptı. Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarını yapan AFAD ekiplerinden son durumla ilgili bilgi aldı.