Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nde sona gelindi! İşveren de destek olacak | Kıdem tazminatına dokunulmayacak | İşte detaylar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gelecek yıl yaşama geçirilecek Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için yoğun bir mesai yürütürken, çalışmalarda sona gelindi. BES'te olduğu gibi, çalışanın maaşından yüzde 3 kesinti yapılacak, işveren de aynı oranda katkı sağlayacak. Kıdem tazminatı kazanımında değişiklik olmayacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gelecek yıl yaşama geçirilecek tamamlayıcı emeklilik sistemi için yoğun bir mesai yürütüyor. Düzenleme, emeklilikte ek gelir yaratacak, çalışma dönemindeki yaşam standardının korunmasını sağlayacak.
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi gelecek yıl yaşama geçirilecek. Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile yılda 200 milyarın üzerinde büyüklük sağlanması hedefleniyor.
İŞVEREN DE DESTEK VERECEK
Orta Vadeli Program'da yer alan takvime göre, ikinci basamak emeklilik sistemine ilişkin kanunu düzenleme 2024 yılının dördüncü çeyreğinde tamamlanacak.