Rize-Artvin Havalimanı için geri sayım! Temeli 5 yıl önce atılmıştı | Başkan Erdoğan ve Aliyev inecek
Hükümetin dev projelerinden biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 5 yıl önce temeli atılan havalimanı için geri sayım başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i taşıyan uçakların 14 Mayıs'ta ilk inişi gerçekleştireceği havalimanında son hazırlıklar yapılıyor.

Rize'nin Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca 1000 hektarlık alanda projelendirilen Rize-Artvin Havalimanı'nın temeli, 3 Nisan 2017'de atıldı.

Deniz dolgusu üzerine yapılan projede 2 milyon 800 bin metrekarelik deniz dolgusu, 100 milyon ton taş kullanılarak tamamlandı. Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen ve altyapı çalışmaları 1 milyar 78 milyon liraya mal olan Rize-Artvin Havalimanı'nda 5 yılda sona gelindi.

Havalimanında uçuş kontrol uçağı ile 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğindeki pistte seyrüsefer cihazlarının devreye alınması ile test uçuşu gerçekleşti.

İLK UÇAK ERDOĞAN VE ALİYEV'İ TAŞIYACAK
Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2'nci, dünyanın ise 5'inci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binaları ile birlikte toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alandan oluşuyor.







