Milyonlarca emekliye ek zam! Kök aylıklar yeniden hesaplanacak | EYT'liler de yararlanacak
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ikinci zamda son dokunuşu Başkan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49.25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranının 37.57'de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasına yönelik çalışmada sona gelindi. Ek zamdan geçen yıl aylık bağlanan EYT'lilerin tamamı ve emeklilik dilekçesini 1 Ocak itibarıyla verenler de yararlanacak. Kök aylıklar ilave zam sonrası yeniden hesaplanacak.
İşçi, esnaf, çiftçiye verilecek ek zamdan geçen yıl aylık bağlanan EYT'lilerin tamamı ve emeklilik dilekçesini 1 Ocak itibariyle verenler de yararlanacak. Bu yıl içinde emekliliğe hak kazanan bütün SSK, Bağ-Kur'lulara ocak ayında yapılacak zamların tamamı yatacak.
Kök aylıklar ilave zam sonrası açıklanacak. Temmuz döneminde memur emeklileri aleyhine oluşacak 5.4 puanlık fark oluşacak.
Bu tablo dikkate alınarak işçi, çiftçi emeklerine yüzde 37.57 olan enflasyon farkına 4.5-5 puanlık refah payı eklenmesi planlanıyor. Bakanlıkların ortaya koyduğu bu tabloya karşın refah payında nihai kararı Başkan Recep Tayyip Erdoğan verecek.