A Haber
SON DAKİKA GÜNDEM EKONOMİ YAŞAM DÜNYA SPOR ÖZEL HABER VİDEO RESMİ İLAN CANLI YAYIN
-°C
CANLI YAYIN
A Haber
Zaman aralığı seçin
Haber türü seçin
Kategori seçin
CANLI YAYIN A Haber
    • SON DAKİKA
    • ÖZEL HABER
    • ANALİZ
    • PORTRE
    • YAZARLAR
    • GALERİ
    • GÜNDEM
    • YAŞAM
    • EKONOMİ
    • SPOR
    • DÜNYA
    • MAGAZİN
    • SAĞLIK
    • OTOMOBİL
    • TARİH
    • MEMURLAR
    • EĞİTİM
    • VİRAL
    • TEKNOLOJİ
    • DİN
    • RESMİ İLANLAR
    • ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI
    • VİDEO
    • ÖZEL VİDEO
    • KLİPLER
    • TELEVİZYON
    • YAYIN AKIŞI
    • FREKANSLAR
KÜNYE • ARŞİV • BİZE ULAŞIN • RSS • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
En Yeniler Gündem Yaşam Dünya Ekonomi Magazin Spor Otomobil Teknoloji
Haberler Ekonomi Galerileri İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda

İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda

Giriş Tarihi: 02 Haziran 2020 13:54 Son Güncelleme: 02 Haziran 2020 14:00
PAYLAŞ
ABONE OL
YAZI
A Haber’i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!

Karadeniz'de ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirmek için İstanbul'dan uğurlanıp, Trabzon'a gelen Fatih Sondaj Gemisi'nin daha önce sökülen kule palatformları özel vinçle monte edileceği limana ulaştı. İlk sondaja Karadeniz Ereğlisi açıklarındaki Tuna-1 lokasyonunda başlayacak gemi, demirlediği Trabzon sahilinde, vatandaşların da ilgi odağı oldu.

İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 1

Fatih Sondaj Gemisi, Karadeniz'e açılmak için Haydarpaşa Limanı'nda yaklaşık 1,5 ay süren hazırlıkların tamamlanmasının ardından 29 Mayıs'ta İstanbul'dan uğurlandı.

İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 2

Geminin 103 metrelik kuleleri, İstanbul Boğazı'ndan geçebilmesi için tamamen söküldü. Gemi dün öğle saatlerinde Trabzon'a ulaştı. Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Trabzon Liman Başkanı Muzaffer Ermiş ve beraberindekiler, botla açıldıkları denizde Türk bayraklarını sallayarak, gemiyi karşıladı.

İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 3

Trabzon Liman Başkanlığı'na ait gemiler siren ve hoparlörlerinden Mehter Marşı çaldı. Sondaj gemisi, lojistik merkez olarak kullanılacak Trabzon Limanı'na demirleyecek.

İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 4

KULELER DE LİMANA ULAŞTI

İlk sondajına 15 Temmuz'da Karadeniz Ereğlisi açıklarındaki Tuna-1 lokasyonunda başlayacak geminin, daha önce sökülen demir kuleleri de, bugün sabah saatlerinde römorkör eşliğinde Trabzon'a ulaştı.

İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 5

Sökülü platformlarını taşıyan gemi, Trabzon Limanı'na demir attı. Platformların, kaynak sökümünün ardından, cumartesi günü limana yanaşacağı Fatih Sondaj Gemisi'ne özel vinçle monte edilmesi işlemine başlanacak.

İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 6

'DEVLETİMİZLE İFTİHAR EDİYORUZ'

Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, tüm hazırlıkların tamamladığını belirterek, "Kıyı emniyetine ait 'kurtaran' adlı römorkörleriyle birlikte kuleler bizim rıhtıma yanaştırıldı. Bundan sonra geminin duba üzerindeki laşingi çözülecek, kaynakları sökülecek. Bu işlem tahmini yaklaşık 2 gün sürecek. Kuleler önce sahaya alınacak, dubayı rıhtımdan kaldıracağız, alargada bekleyen sondaj gemisini limana yanaştıracağız. Tahmini Fatih'i cumartesi günü rıhtıma yanaştırmış oluruz. Sonra da hızlı bir şekilde kulenin montajına başlanacak. Buradan geminin kalkış planı ise 20 Haziran gibi gözüküyor. İnşallah Allah selametini verip, ülkemiz için güzel haberler vermek üzere Ereğli açıklarına yol alacak. Gemi, kentte bir heyecan ve gurur yarattı. Tabi bu gurur verici bir hadise. Bu devletimizin gücünü ortaya koyuyor. Bizler de gurur duyup, devletimizle iftihar ediyoruz" dedi.

İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 7

GURUR KAYNAĞI VE İLGİ ODAĞI OLDU
Öte yandan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında selamladığı Fatih Sondaj Gemisi, beklediği Trabzon sahili açıklarında, vatandaşların da ilgi odağı oluyor. Kimi vatandaşlar ise kentin pek çok noktasından görülen ay yıldızlı gemiyi, cep telefonlarıyla görüntüleyip, bu anları sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Kent sakinleri; sondaj gemisinin Doğu Akdeniz'in ardından Karadeniz'de faaliyetine başlayacak olmasının gurur verici olduğunu belirterek, olumlu netice alınması temennisinde bulunuyor.

İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 8
İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 9
İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 10
İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 11
İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 12
İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 13
İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 14
İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 15
İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 16
İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 17
İlgi odağı oldu! Fatih Sondaj Gemisi'nin kuleleri Trabzon Limanı'nda 18
Önceki Galeri
Türk Savunma Sanayiinde millileşme devrimi! İşte İHA'ların kullanacağı sistem
Türk Savunma Sanayiinde millileşme devrimi! İşte İHA'ların kullanacağı sistem
Son dakika: Evde bakım yardımı rapor süresi uzatıldı mı? 2020 Haziran evde bakım maaşı yatan iller hangileri?
Sonraki Galeri
Son dakika: Evde bakım yardımı rapor süresi uzatıldı mı? 2020 Haziran evde bakım maaşı yatan iller hangileri?
A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin
A Haber
Bizi Takip Edin
iOS ve Android Uygulamamızı İndirin!
  • Video
  • Canlı Yayın
  • A Haber Özel
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Son Dakika
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Viral
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Din
  • Tarih
  • Sağlık
  • Yazarlar
  • Programlar
  • Düşünce Atlası
  • Yaz Boz
  • Kadraj
  • Toplumsal Hafıza
  • Canan Barlas ile Gündem
  • Arka Plan
  • Memleket Meselesi
  • Seyahatname
  • Belgesel Kuşağı
  • Diplomasi
  • Söz Teması
  • Medya Dünyası
  • İş'in Sırrı
  • Dijital Çağ
  • Z Raporu
  • 1.Sayfa
  • Video
  • Programlar
  • Gündem
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Otomobil
  • Galeri
  • En Yeniler
  • Gündem
  • Yaşam
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Viral
  • Spor
  • Otomobil
  • Teknoloji
  • İnternet Reklam
  • RSS
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Frekanslar
  • Arşiv
  • Yayın Akışı
  • Gizlilik Bildirimi
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İsimsiz Kaynak Politikası