A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
26 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Ecel terleri dökülen an! Milyoner’de son saniye kararı Tedirginlik yaratan görüntü! Çıplak şahsın garip hareketleri kamerada Regaip Kandili’nde vatandaşlardan yoğun ilgi! Camiler doldu taştı: Eller semaya açıldı Simge Sağın’dan yıllar sonra gelen evlilik itirafı! Kimse bilmiyordu Çağrı filmi ne zaman, nerede çekildi? Çağrı filminin konusu ve oyuncuları Sözde medeniyetin gerçek yüzü! Avrupa’nın utanç tarihi: Hayvanat bahçelerinde insan kafesleri 26 Aralık Cuma Hutbesi konusu ve tam metni | Kimliğimiz Geleceğimizdir Adli kontrol nedir? Adli kontrol şartı ile serbest kalmak ne anlama geliyor?
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.

A HABER GALERİ

  • En Yeniler
  • Gündem
  • Yaşam
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Otomobil
  • Teknoloji
Haberler Ekonomi Galerileri Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize... İbn-i Sina'nın "Ramazan" reçetesi ortaya çıktı!

Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize... İbn-i Sina'nın "Ramazan" reçetesi ortaya çıktı!

Ramazan ayında oruç ibadetinin en zorlayıcı tarafı açlıktan ziyade susuzlukla başa çıkmaktır. Tıp dünyasının pirlerinden kabul edilen İbn-i Sina asırlar öncesinden yazdığı reçetelerle hala insanlığa ışık olup yardımcı olmaktadır. 850 yıllık Ramazan reçetesi ile sahurlarda eksik edilmemesi gereken 3 besini sıraladı. Sahurda bunları tüketenler ne susuzluk kalacak ne de açlık. İşte detaylar...

ahaber.com.tr Haber Merkezi
Giriş Tarihi: 08.04.2023 08:45 Güncelleme Tarihi: 08.04.2023 15:34
BU ALBÜMÜ PAYLAŞ
İbn-i Sina’nın Ramazan reçetesi ortaya çıktı! Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize...

İbn-i Sina'nın 850 yıl önce verdiği Ramazan reçetesi oruç tutanlara şifa oluyor. Birçok kişi arama motorlarında "Oruç tutarken susuzluk nasıl giderilir?" sorusunun cevabını araştırıyor. İbn-i Sina asırlar öncesinde yazdığı reçetesiyle bu sorunun cevabını verdi. İşte sahurda tükettiğinizde sizi susatmayacak besinler...

İbn-i Sina’nın Ramazan reçetesi ortaya çıktı! Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize...

Ramazan'da "Susuzluk için ne tüketeyim?" diye araştırma yapıyorsanız İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce yazdığı eserine kulak verin. El-Kanun Fi't Tıbb adlı eserinde susuzluk için demirhindiyi öneren İbn-i Sina'nın bu notları modern tıbba da öncülük ediyor.

İbn-i Sina’nın Ramazan reçetesi ortaya çıktı! Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize...

İBN-İ SİNANIN SUSUZLUK İÇİN ÖNERDİĞİ 3 BESİN

Demirhindi

Kayısı kompostosu

Armut

İbn-i Sina’nın Ramazan reçetesi ortaya çıktı! Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize...

KAYISININ FAYDALARI NELER?

*Kayısı, retinol olarak adlandırılan A vitamini açısından çok zengin bir besindir. Bu özelliği sayesinde göz sağlığı açısından çok faydalıdır. Görmeyi arttırır. Ayrıca göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
*Kayısı çekirdeklerinin en bilinen özelliklerinden biri vücutta iltihap oluşmasına karşı sağladığı etkilerdir. Beta-kriptoksin içeren kayısı, vücutta oluşabilecek inflamatuarlara karşı etkilidir.
*Kayısı, kemik gelişimi açısından vücudun ihtiyaç duyduğu minerallerden olan kalsiyum, magnezyum gibi maddeler açısından zengindir. Bu sayede kemiklerinizin güçlenmesini ve yaş ilerledikçe görülme sıklığı artan kemik erimesi gibi rahatsızlıkların önlenmesini sağlar.
*İçerdiği E vitamini sayesinde cildinizi besler ve nemlendirir. Kayısı çekirdeği kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Cildin ölü deriden arınmasını ve daha parlak görünmesini sağlayan bir özelliği vardır. Ayrıca ciltteki yaşlanma belirtileri ile savaşır ve kırışıklıkları önler.
*Kayısı, anti inflamatuar özelliği ile vücudunuzdaki cilt hastalıklarına karşı da oldukça etkilidir. Egzama, dermatit gibi cilt rahatsızlıkları için kayısı yağı kullanabilirsiniz. Ciltteki kızarıklık ve hassasiyeti önleyici etkisi vardır. Herhangi bir yan etki oluşumuna karşı doktorunuza danışarak kullanmanız tavsiye edilmektedir.
*Kuru kayısının faydaları arasında antioksidan özelliğinden de bahsetmemek olmaz. Antioksidanlar vücuttaki hücreler için sorun teşkil eden serbest radikalleri öldürür. Bu özelliği sayesinde düzenli kayısı tüketmek vücuttaki toksinlerin atılmasına da katkı sağlamaktadır.
*Kayısı tam bir potasyum kaynağıdır. Vücutta görülen potasyum eksikliği baş ağrısı gibi semptomlara sebep olabilmektedir. Kayısı bu gibi durumları ortadan kaldırmaya yardımcıdır.
*Ağız kokusunun birçok farklı sebebi olabilmektedir. Bazı kokuların sebebi diş çürümeleri, bazısı ise mideden kaynaklı olabilir. *Kayısı tüketmek mideden kaynaklanan ağız kokularını önler. Ayrıca ağız içi yaralarını ( aft ) iyileştirici bir etkisi de vardır.

İbn-i Sina’nın Ramazan reçetesi ortaya çıktı! Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize...

KAYISI HOŞAFI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo kayısı
2 su bardağı şeker
10 su bardağı su
1 adet karanfil
1 çubuk tarçın

YAPILIŞI

Derin bir tencereye kayısıları bütün ya da bölerek atın. Eğer kayısılarınız sertse doğramanız daha iyi olacaktır.

Üzerine 2 su bardağı şekeri dökün ve yaklaşık yarım saat bekletin. Ardından suyu tarçını ve karanfili ekleyip ocağa alın.

Orta ateşte kaynayana kadar bekleyin. Kaynama sonraki yaklaşık 5 dakika kadar daha kısık ateşte bekleyin.

Kayısı hoşafınız hazır, sadece soğumasını beklemelisiniz.

Bu sırada tarçın ve karanfilleri çıkarın. Hoşaf soğuyunca süzerek şişelere doldurun.

Şişelerin dibine birkaç tane kayısı atmak iştah açıcı bir görünüm yakalamanızı sağlar.

Ardından buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra günlerce içebileceğiniz kayısı hoşafınız olur.

İbn-i Sina’nın Ramazan reçetesi ortaya çıktı! Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize...

ARMUTUN FAYDALARI NELERDİR?

Bu denli zengin bir meyve olan armut, doktorlar tarafından sıklıkla önerilmektedir. Bebekler, diyabet hastaları ve kilo vermek isteyenlere önerilen bu meyve, vücut sağlığına yarar sağlar. Peki, armutun faydaları nelerdir?

*Kilo kaybı sağlar, zayıflatır. Zengin bir lif kaynağ olan armut, içerdikleri ile uzun süre tok kalmanızı; böylelikle kalori açığı oluşturarak zayıflamanıza olanak tanır.
*Kanseri önler. Anti kanserojen özellikleri ile olası kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.
*Bağışıklığı güçlendirir. Yapısında bulunan antioksidanlar sayesinde soğuk algınlığı, grip ve nezle benzeri hastalıklara karşı bağışıklığı güçlü tutar.
*Sindirim sistemini düzenler.

İbn-i Sina’nın Ramazan reçetesi ortaya çıktı! Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize...

*Kalp sağlığına iyi gelir, kan akışını arttırır. Potasyum açısından zengin olmasından dolayı kalp sağlığına iyi gelir. Öte yandan, vücut genelinde kan akışını da arttırır.
*Kemikleri güçlendirir. Armutun içerisinde bulunan mineraller, kemiklerin desteklenerek güçlü kalmasını sağlar.
*Diyabet hastalara önerilir. Genellik doktorlar tarafından diyabet hastalarının öğünleri arasında bulunması tavsiye edilir.
*Yüksek tansiyonu engeller.
*Nefes darlığına iyi gelir.
*Ateş düşürücü etkisi vardır.

İbn-i Sina’nın Ramazan reçetesi ortaya çıktı! Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize...

DEMİRHİNDİ NASIL TÜKETİLİR?

Demirhindi meyvesi yeterince olgunlaştığında, etli kısmı hurma gibi tüketilebilir. Demirhindi, baharat olarak yemeklere, salatalara ve soslara koyulabileceği gibi şerbet yapımında da kullanılabilir. Önceleri Osmanlı saraylarında, şimdilerde evlerimizde şerbet olarak kullanımı oldukça yaygındır.

İbn-i Sina’nın Ramazan reçetesi ortaya çıktı! Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize...

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Saymakla bitmeyen faydaları ve serinletici özelliğiyle demirhindi şerbeti, Osmanlı zamanından bu yana kullanılmaktadır. Yaz mevsimin başlaması ve sıcakların da iyice kendini hissettirmesiyle birlikte bu hem faydalı hem serinletici şerbet tekrardan mutfaklarımızda yerini almaya başladı. Yapımı da oldukça kolay olan şerbetin tarifi ise şu şekilde:

Malzemeler:

100 gr. demirhindi
1 litre su (5 su bardağı)
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
2 dal adaçayı
1 tutam ıhlamur
1 baş zencefil

Hazırlanışı:

Demirhindinin kabuklarını temizleyin ve bir tencereye koyun.
Üzerine 1 litre su ekleyin ve bir gece bekletin.
Sabah, tencerenize adaçayı, bal, çubuk tarçın, ıhlamur, karanfil, zencefil ve yarım su bardağı toz şeker ekleyip kaynatmaya başlayın.
1 saat sonra, şerbetinizi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Şerbet soğuyup posası dibe çöktükten sonra süzün ve buzdolabında 3-4 saat bekletin

İbn-i Sina’nın Ramazan reçetesi ortaya çıktı! Ne susuzluk kalacak ne de açlık: Bu resmen 850 yıllık mucize...

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ FAYDALARI

*Boğaz ağrısını dindirerek öksürüğü keser.
*Karaciğer yağlanmasını önler.
*Ferahlatıcı özelliğiyle yaz sıcaklarında susuzluğu giderir.
*Antioksidan özelliği sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Sık sık idrara çıkarması sayesinde vücuttaki ödemi atmaya yardımcı olur.
*Yemek sonrası içildiğinde hazımsızlığı gidermeye yardımcı olur.
*Kan şekerini dengeler.
*Mide asitlerini dengeleyerek mide yanmasını önler.
*Müshil özelliği sayesinde bağırsaklarda oluşan iltihabı ve kabızlık problemlerini ortadan kaldırır.
*İçerdiği bolca vitamin sayesinde vücut direncini güçlendirir ve tam bir bağışıklık dostudur.
*'Serbest radikal' olarak nitelendirilen, vücutta kansere yol açabilen zararlı bileşenlerin vücuttan atılmasını sağlar.

AHABER - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • AHABER - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Apple iTunes iPhone
  • Apple iTunes iPad
  • Google Play Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS