5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme...

Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Yaklaşık 5 milyon emeklinin gözü kulağı 355 TL intibak zammına çevrildi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak beklentisi taşıyor. İntibak, Meclis'ten yasa çıkarılarak yapılabilecek. Beklentiler hayata geçerse emekliler 355 TL intibak zammından yararlanabilecek. Emekliler son yıllarda yapılan düzenlemeler sonrasında birçok kazanç elde etti. İşte, emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme...

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 1

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği intibak zammı için yeni gelişmeler yaşanıyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olan yaklaşık 5 milyon vatandaşın intibak zammı için beklentisi sürüyor. İntibak, Meclis'ten yasa çıkarılarak yapılabilecek. Beklentiler hayata geçerse, 5 milyon emekliye 355 liraya varan zam yolu açılacak. Bakanlık tarafından konuyla ilgili çalışmaların yürütüldüğü biliniyor. İntibak zammı için görüşmelerin detaylarına ahaber.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz. İşte, emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme...

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 2

EMEKLİ İNTİBAK ZAMMI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emeklilerin en önemli gündem maddesinin intibak olduğunu belirtirken, bu konuda düzenleme yapılması konusunda umutlu. Derneğin Genel Sekreteri Gazi Aykırı, "Emeklinin intibak meselesini ilk gündeme getiren, bununla yetinmeyip davalar açan yegane kuruluş TÜED'dir. 2000 öncesi emekli olanların intibak meselesini nasıl çözüme kavuşturduysak, 2000 sonrası emeklilerimize intibak hakkını kazandırmak için de çalışıyoruz" dedi.

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 3

İNTİBAK OLURSA NE KADAR ARTIŞ OLACAK?

Eğer intibak yasası çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak. Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet sürelerine göre farklı zamlar söz konusu olacak.

Yani düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lı 50 ile 355 lira arasında zamdan yararlanmıştı.

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 4

İNTİBAK DÜZENLEMESİ

2000 yılından önce sigorta primi olan ancak 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar karma sistem hesaplaması ile maaşlarını almaktalar. 2000 yılından sonra emekli olanlar vatandaşların emeklilikleri de iki ana gruba ayrılmakta. 2008 öncesi emekli olanlar ve 2008 sonrası emekli olanlar.

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 5

Tüm bu farklılıkların ortadan kaldırılması için ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çalışması olduğu bildirildi. Bu çalışma ile emekli vatandaşların maaşlarında düzenlemeler olacak ve farklılıklar giderilecek. Emekli vatandaşlara yönelik hayata geçirilecek düzenleme ile SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olan vatandaşlar tek çatı altında toplanacak.

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 6

İNTİBAK NE ZAMAN ÇIKACAK?

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların merakla araştırdığı intibak zammı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Söz konusu düzenlemenin hangi tarihte çıkacağı konusunda resmi açıklama geldiğinde ahaber.com.tr'den takip edebilirsiniz.

İntibak artışının hangi tarihte yapılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konu hakkında detaylar belli olduğunda ahaber.com.tr'den öğrenebilirsiniz.

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 7

O ŞARTLARI TAŞIYANLARA ERKEN EMEKLİLİK HAKKI

Takvim Gazetesi'nin haberine göre, sosyal güvenlik mevzuatımız çalışma gücünü belli oranda kaybeden sigortalılara erken emeklilik hakkı tanıyor. Eğer doğuştan bir engel varsa, yaş şartına bakılmadan daha az sürede emeklilik imkanına kavuşuluyor. Yine sonradan çıkan rahatsızlıklarda da malulen emeklilik ya da iş göremezlik gibi kolaylıklar sunuluyor.

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 8

HANGİ ŞARTLAR VAR

Şeker hastalığı olanlara da erken emeklilik imkanı bulunuyor. Bunun için hastalığın çalışma gücünde yüzde 60 oranında kayba yol açmış olması gerekiyor. Tabii bu kaybın sevk edilen hastanenin raporuyla belirlenmesi ve bu raporun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da onaylanması şartı aranıyor.

Bunun yanında en az 10 yıl, yani 1800 gün prim ödenmiş olması da isteniyor.

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 9

YÖNETMELİK NE DİYOR?

SGK Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği'nde şeker hastalarının malulen emekli olabilmeleri için rahatsızlığı insan vücudunda en az 3 organı bozması gerektiği de belirtiliyor.

Bu yönetmeliğin eklerinde hangi hastalıkların malulen emeklilik için geçerli olacağı da sıralanıyor. Bu listede kanser hastaları da var.

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 10

KANSER HASTASINA 18 AY MAAŞ

Malulen emeklilik şartlarında yapılan değişiklikler sayesinde kanser hastalarına da malullük maaşı ödeniyor. Kanser türüne göre değişmekle birlikte gerekli prim ve sigorta şartını taşıyan sigortalılar belli bir süre malul sayılıp maaş alabiliyor.

Bu süre 18 ay olarak uygulanırken; bazı hastalıklarda 12, bazılarında ise 24 ay olabiliyor. Kanser hastalarının teşhisten itibaren 1 yıl içinde başvurmaları yüzde 60 şartına bakılmaksızın aylık bağlanabiliyor. Süre sonunda çalışma gücü kaybına bakılıyor.

5 milyon emekli bekliyordu! Emekliye 355 TL intibak zammı geldi mi? Flaş gelişme... 11
A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin