A HABER GALERİ
1999 s., 2018 sonrası kadrosuzlara maaş ödemesi! 200 bin Uzman Çavuşa kadro geldi mi, gelecek mi? TSK Personel Kanunu'nda değişiklik teklifi Meclis'te!
Uzman çavuşa kadro geldi mi, gelecek mi sorusunun cevabı merak ediliyor. AK Parti tarafından Meclis'e sunulan 49 maddelik ürk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu hakkındaki değişiklik teklifinin detayları merak ediliyor. Teklifle birlikte 1999 sonrası işe başlayan ve 1 Şubat 2018 itibariyle kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılanlara emekli aylığı bağlanacak. Peki 200 bin uzman çavuşa kadro geldi mi, gelecek mi?
AK Parti'nin 49 maddelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu hakkındaki değişiklik teklifini Meclis'e sunması ile birlikte uzman çavuşa kadro araştırılmaya başlandı. MHP tarafından önerilen sözleşmeli personelin dışında kalan uzman çavuşlara yönelik kadro önerinin son durumu merak ediliyor. 49 maddelik yasa teklifi ile birlikte kıdemli binbaşı ve astsubayların özlük hakları, kadrosuzluk nedeniyle emekli olanlara aylık bağlanması gibi konular yer alıyor. İşte konuya ilişkin detaylar...
UZMAN ÇAVUŞA KADRO SON DURUM!
Uzman çavuşlar, gazi, şehit yakınları ile sözleşmeli personel yasası kapsamı dışında kalan 140 bin kişinin özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin kanun değişiklikleri üzerinde çalışma yapılmaya başlanmıştı. Ancak henüz uzman çavuşa kadroya ilişkin yeni bir gelişme bulunmamaktadır. Konuya ilişkin resmi bir açıklama geldiğinde haberimize eklenecektir.
AK Parti ve MHP, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklik öngören bir yasa teklifi hazırladı.
GENERALLERİN VE AMİRALLERİN TERFİ İŞLEMLERİNDE 6 OY YETERLİ OLACAK!
General ve amirallerin terfi ve görev sürelerinin uzatılmasına yönelik işlemler Milli Savunma Bakanı'nın teklifi ile yapılacak. General ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesinde aranan "Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyelerinin üçte ikisinin kabulü" şartı kaldırılacak.
Bunun yerine YAŞ kararları esas alınacak. Böylece, amiral ve generallerin terfilerinde 7 sivil ve 5 asker üyeden oluşan şura üyelerinin 6'sının onayı yeterli olacak.
ÖZLÜK HAKLARINA DÜZENLEME
Kıdemli binbaşılar ile 24'üncü hizmet yılını tamamlamış astsubayların özlük hakları düzenlenerek tecrübeli personellerin meslekte kalması sağlanacak.
EMEKLİ AYLIĞI BAĞLANACAK!
1999 sonrası işe başlayan ve 1 Şubat 2018 itibariyle kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılanlara emekli aylığı bağlanacak.
25 YIL EMEKLİLİK İÇİN YETERLİ OLACAK!
Yaş sınırını bekleyen kadın veya erkek personelin emekli aylığı alabilmesi için 25 yıllık hizmet süresini tamamlaması yeterli olacak.
Emekli, adi malul veya vazife malullüğü aylığı bağlanmış emekli subay ve emekli astsubayların emekli aylıklarında iyileştirme yapılacak.
Şehitlerin anne ve babaları, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine üye olabilecek.
Sınavlarla ilgili her türlü açıklama Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sayfasından duyurulacak ve bu duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak.
Askeri kaynaktan müfettiş yardımcısı atanmasına ilişkin usul ve esaslar Anayasa Mahkemesinin iptal kararı çerçevesinde yeniden düzenlenecek.