A HABER GALERİ
Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un 20 cariyesiyle birlikte coronavirüs karantinasına girdi
Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un, Güney Almanya'da lüks bir otelde 20 cariyelik haremi ile birlikte koronavirüs karantinasında olduğu ortaya çıktı. Kral şubat ayından bu yana ülkesinde hiç görülmedi.
Corona virüs salgını tüm dünyaya sarsıcı bir etki bırakmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle dünya genelinde ölü sayısı 34 bin 5'e yükseldi.
Tayland'da Covid-19 tespit edilen vaka sayısının bin 388'e yükseldiği, salgın sebebiyle 7 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip corona virüsün (Covid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 723 bini aştı.
Tayland Kralı'nın, Güney Almanya'daki büyük bir otelde kendisini 20 cariyesiyle birlikte karantinaya aldığı ortaya çıktı.
Rama X olarak da bilinen Kral Maha Vajiralongkorn'un, corona virüs pandemisi sırasında kendini izole etmek için Bavyera'daki Grand Hotel Sonnenbichl'i kapattığı belirtiliyor.
Alman gazetesi Bild, 67 yaşındaki kralın yerel bölge konseyinin izniyle tüm oteli rezerve ettiğini iddia etti.
Rama X'in dördüncü karısının şu anda onunla otelde kalıp kalmadığı bilinmiyor ancak, 119 kraliyet üyesinin COVID-19 riski taşıması nedeniyle Tayland'a geri gönderildiği ifade ediliyor.
2019 yılında taç giyerek Tayland Kralı olan Maha'nın Almanya'da ikinci bir evi olduğu da biliniyor.
Taylan'da, bir hapishanedeki mahkumların firar etmek için bazı tutuklularda yeni tip corona virüs (Covid-19) tespit edildiğine ilişkin söylentilerle isyan çıkardıkları ve firar ettikleri bildirildi.
Yerel yetkililer, 2 bin 100 mahkumun bulunduğu Buriram Hapishanesinden bazı tutukluların, hapishanede Covid-19 vakası görüldüğüne ilişkin söylentilerle isyan çıkardığını kaydetti.
İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in yakınında çalışan yardımcılarından birinde Corona Virüs (Covid-19) teşhisi konması Kraliçe'nin sağlığı konusunda korkuları beraberinde getirdi.
Corona Virüs testinin pozitif çıkması üzerine kendini karantinaya alan Kraliyet çalışanının, Kraliçe'nin köpeğini gezdirmek, mektuplarını teslim etme, yemek ve içeceklerini sunmak gibi sorumlulukları bulunduğu ve Kraliçe ile işi gereği yakın temasta olduğu belirtildi.
Kraliçe'nin resmi ikametgahı Buckingham Sarayı sözcüsü ise The Sun Gazetesi'ne Kraliçe'nin sağlığının iyi olduğunu ve uygun tüm tavsiyeleri izlediklerini aktardı.
Veliaht Prens Charles da hafta ortasında Corona Virüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Prens Charles İskoçya'daki Balmoral'da kendini karantina altına aldığını ve hastalığı hafif belirtilerle geçirdiğini söylemişti.
İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında Corona Virüsüsalgınıyla ilgili son 24 saatlik bilançoyu açıkladı.
Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 2 bin 640'a ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 38 bin 309'a çıktığını bildirdi.
ABD'de Corona Virüsü tespit edilen vaka sayısı Çin'i ve İtalya'yı geçti. 143 bin 25 vakanın bulunduğu ABD'de, hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 509 olarak açıklandı.