Batı medyasından 28 Mayıs yorumu! Koalisyon çatırdadı Kemal Kılıçdaroğlu'na mucize gerek
28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine artık sadece saatler kaldı. 14 Mayıs öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında güzelleme yapan Batı medyası, ilk tur sonrası Kılıçdaroğlu'nun "milliyetçi" rolüne bürünmesi ile şaşkına döndü. Yabancı kaynaklar CHP liderinin değişen tutumu nedeniyle koalisyon masasında çatlaklar olduğunu belirterek "Artık Kılıçdaroğlu'nun kazanması için bir mucize gerek" dedi.
Türkiye, seçimin ikinci turu için gözünü 28 Mayıs'a dikmiş durumda. Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimleri ise dünya basınının da yakından takip ettiği bir süreç oldu.
14 Mayıs seçimlerine kadar CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık açık destek veren Batı medyası ise 14 Mayıs'ta sandıktan çıkan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarını görünce adeta geri vites yaptı.
Son günlerde Batı medyası CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu güzellemesini bırakıp daha gerçekçi eleştirilere yer veriyor.