ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

ABD'nin yaşam kalitesi en yüksel olarak bilinen California eyaletine bağlı San Francisco kentinde düşük gelirin yanı sıra ev ve kira fiyatlarının yüksekliği nedeniyle evsizlerin oranı arttığı görüldü. Sorunun yüksek harcamalarla da bağlantılı olduğu belirlenirken ABD Ulusal Düşük Gelirliler İçin Konut Birliğin'in açıklaması, bir kişinin bir odalı ev kiralayabilmesi için haftada 90 saat çalışması gerektiği yönünde oldu.

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 1

ABD basınında yer alan haberlere göre, ülkenin yaşam kalitesi en yüksek kentlerinden San Francisco'da konut maliyetlerinin artması, özellikle düşük gelirli bölgelerde yaşayan sakinleri evlerinden çıkmaya zorluyor.

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 2

Hayat pahalılığı nedeniyle evsizlerin oranı gittikçe artarken, maliyetleri karşılayamadıkları için evlerinden olan insanların bir kısmı da sokaklarda yaşıyor.

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 3

EN ÖNEMLİ NEDENİ UYUŞTURUCU

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 4

San Francisco'da evsiz sayısının artmasının en önemli nedenleri arasında büyük ölçüde uyuşturucu bağımlılığı gösteriliyor.

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 5

California'da 2020'den bu yana evsizlere yaklaşık 20 milyar dolardan fazla harcama yapıldı.

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 6

Eyalete bağlı San Francisco'da ise 2016'dan bu yana evsizlere ayrılan bütçe 224 milyon dolardan 672 milyon dolara yükseldi.

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 7

ABD Konut ve Kentsel Kalkınma Bakanlığının 2022 verilerine göre, ülke genelinde yaklaşık 582 bin kişi sokaklarda yaşıyor.

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 8

Özellikle California, Vermont ve Oregon eyaletleri, evsizlerin en fazla bulunduğu eyaletler olarak biliniyor.

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 9

1 ODA İÇİN 90 SAAT

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 10

ABD Ulusal Düşük Gelirliler İçin Konut Birliğine göre de ülkede asgari ücretle saatlik 15,50 dolar kazanan bir kişinin bir odalı ev kiralayabilmesi için haftada 90 saat çalışması gerekiyor.

ABD'de korkutan manzara! Sokaklar evsizlerle doldu taştı 11
Mobil uygulamalarımızı indirin