En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi | İşte masadaki rakamlar

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi | İşte masadaki rakamlar

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Temmuz zammı için geri sayım başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığında yapılacak düzenlemeye ilişkin kritik tarihi işaret ederek, "3 Temmuz’da rakamlar belli olduktan sonra gerekli adımlar atılacak" dedi. Öte yandan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, A Haber canlı yayınında enflasyon verileri ve toplu sözleşme detayları ışığında SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranlarını tek tek açıkladı.

En düşük emekli maaşındaki artış için gözler TÜİK'in 3 Temmuz'da açıklayacağı haziran ayı enflasyon verilerine çevrildi. Cuma günü, SSK-Bağkur emeklilerinin Temmuz-Ocak 2026 döneminde alacağı zam oranı belli olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığında gerçekleşecek artışa ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, "3 Temmuz'da enflasyon oranı açıklandığı zaman bir rakam ortaya çıkacak. Rakam belli olduğu zaman da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuya ilişkin gerekli açıklama yapılacaktır. İnşallah hayırlı olur" dedi.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi | İşte masadaki rakamlar - 1

İŞTE EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI İÇİN MASADAKİ TÜM RAKAMLAR

3 Temmuz'da açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon verileri öncesinde emekli ve memur maaşlarındaki zam senaryoları netleşmeye başladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, A Haber ekranlarında milyonlarca hak sahibinin nefesini tutarak beklediği yeni maaş tablolarını ve banka promosyonlarındaki son durumu detaylarıyla paylaştı.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi | İşte masadaki rakamlar - 2

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN ZAM ORANI NETLEŞİYOR

Temmuz ayında yapılacak artış için 5 aylık verinin şimdiden kesinleştiğini belirten Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, "SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bugün itibarıyla yüzde 16.60'lık oran kesinleşmiş durumda. Cuma günü açıklanacak Haziran ayı enflasyon beklentilerinin yüzde 1 civarına düşme ihtimalini de göz önünde bulundurduğumuzda, herhangi bir iyileştirme yapılmasa dahi yasal olarak yüzde 17,5 ile yüzde 18 civarında bir zam beklentimiz bulunuyor" ifadelerini kullandı.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi | İşte masadaki rakamlar - 3

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNDE "FARK" BEKLENTİSİ

Memur ve memur emeklilerinin zam oranının toplu sözleşmeye bağlı olması nedeniyle daha düşük kalabileceğine dikkat çeken Karakaş, "Memurlar ve emekli memurlar için bugün itibarıyla yüzde 12.40'lık zam kesinleşmiş vaziyette. Haziran verisiyle birlikte bu oranın yüzde 13,5 ile yüzde 14 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Ancak bu rakam resmi enflasyonun altında kalacağı için hükümet nezdinde yapılacak girişimlerle bu oranın SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde olduğu gibi yüzde 18 civarına çekilmesi ihtimal dahilinde" sözleriyle süreci aktardı.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi | İşte masadaki rakamlar - 4

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA YENİ TABLO

En düşük emekli maaşına yönelik beklentilerini rakamlarla açıklayan Karakaş, "Bugün itibarıyla kök maaşı kaç olursa olsun hazine desteğiyle 20 bin lira alan en düşük emekli maaşının, enflasyon oranındaki artışla birlikte 23 bin 600 TL civarına yükselmesini bekliyoruz. En düşük memur emeklisi maaşının ise 27 bin 888 liradan 31 bin 792 TL seviyelerine çıkacağını öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi | İşte masadaki rakamlar - 5

EMEKLİ PROMOSYONLARI İÇİN KRİTİK UYARI

Maaş zamlarının ardından banka promosyonlarında da ciddi bir rekabetin başlayacağını ifade eden Karakaş, "Emeklilerimiz promosyon konusunda acele etmemeli ve mutlaka zamlı maaşların netleşeceği Temmuz ayını beklemeli. Maaşlar güncellenince bankalar rakamları yukarı çekecektir. Şu an bazı bankalarda 40 bin TL'ye varan promosyonlar görülüyor ve bu rakamların daha da artması muhtemel. Ayrıca SGK'nın mevcut promosyon çizelgesini güncelleyerek daha yüksek maaş alanlar için kademelendirme yapması emeklilerimizin lehine olacaktır" ifadeleriyle uyarılarda bulundu.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin