Orta gelirliye konut kampanyası! Detaylar belli oldu
Emlak Konut GYO, orta gelirlilere yönelik yeni konut kampanyasının detaylarını açıkladı. Kampanya kapsamında üç farklı ödeme seçeneği sunuldu. Vatandaşlar, peşinatsız azalan taksitli, 1 yıl ödemesiz, leasing modeliyle konut sahibi olabilecek. İşte detaylar..
Milyonlarca vatandaşın ev sahibi olmak için dört gözle beklediği haber geldi. Konut piyasasında yaşanan durgunluk Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı (GYO) harekete geçirdi. Emlak Konut, orta ve orta üstü gelir grubuna yönelik hazırlanan kampanyanın en dikkat çeken özelliği 'peşinatsız' alım fırsatı sundu.
BAKAN KURUM DUYURDU
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) başlatılacak yeni sosyal konut kampanyasına ilişkin, "Yıl sonunda duyuracağımız ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz sosyal konut kampanyamızla dar gelirli vatandaşlarımıza yeni yuva imkanları sağlayacağız." ifadesini kullandı.
Kurum, sosyal medya hesabından, Emlak Konut tarafından orta gelir grubuna yönelik başlatılan ve bugün tanıtımı yapılan "Kazançlı Yatırım Kampanyası" ile TOKİ tarafından dar gelirliler için başlatılacak yeni sosyal konut kampanyasına ilişkin paylaşımda bulundu.
Paylaşımında, deprem bölgesinde tarihte eşine az rastlanır bir yeniden inşa ve ihya çalışmasını yaptıklarını hatırlatan Kurum, yıl sonuna kadar vatandaşların tamamını yuvalarına kavuşturacaklarını belirtti.
Bakan Kurum, deprem bölgesindeki faaliyetleri sürdürürken, başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerdeki konut ve kira sorununa da neşter atacaklarını aktararak, "Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz yeni konut kampanyasının detaylarını açıkladı. Emlak Katılım Bankamızın da katkılarıyla orta gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız." açıklamasında bulundu.
TOKİ'nin başlatacağı kampanya hakkında da bilgi veren Kurum, şunları kaydetti: "Yıl sonunda duyuracağımız ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz sosyal konut kampanyamızla dar gelirli vatandaşlarımıza yeni yuva imkanları sağlayacağız. Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ise arsa maliyetlerini düşürecek bir çalışma yürütüyor. Bu çalışma konut fiyatlarını da etki edecek önemli bir çalışma olacak. İstanbul'da, Ankara'da ve diğer tüm şehirlerde vatandaşlarımız güvenli, sağlam ve uygun fiyatlı konutlara kavuşuncaya kadar durmayacağız."
Emlak Konut'tan orta gelirliye konut kampanyası
81 İLE SOSYAL KONUT DA YOLDA
Her geçen gün gerileyen ev sahipliği oranını artırmak isteyen kamu, dar gelirliler için de sosyal konut projelerine ağırlık verecek. Geçtiğimiz iki yılda deprem konutlarına odaklanan bakanlık, bu konutların tesliminden sonra sosyal konut projelerini hızlandıracak. Yılın ikinci yarısında başlaması beklenen sosyal konut seferberliği 81 ili kapsayacak. İlk defa ev sahibi olacak kesimin faydalanacağı kampanyada, uygun fiyat ve 20 yıl vadeyle ödeme imkânı sunulacak. Projelerde evlenecek gençlere ve kiracı olan depremzedelere öncelik verilmesi planlanıyor. Bakan Kurum, yeni sosyal konut kampanyası ile ilgili, "İhtiyaç duyduğumuz araziler için 81 ilimize genelge gönderdik. Bu çalışmalar biter bitmez, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak olan proje için adımımızı atmış olacağız" dedi.
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yasir Yılmaz
ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yasir Yılmaz, Emlak Konut'un orta gelir grubuna yönelik hazırladığı "Kazançlı Yatırım Kampanyası"nın detaylarını açıkladı.
Ataşehir'deki Emlak Konut GYO Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz, Emlak Konut olarak 72 yıllık köklü geçmişleriyle gayrimenkul sektöründe değer üretmeye devam ettiklerini söyledi.
Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yürüttükleri çalışmalarla, şehirleri daha yaşanabilir hale getirmek için güçlü adımlar attıklarını ifade etti.
Gayrimenkul sektörünün genel durumu, 2024'teki başarıları ve 2025 hedefleri hakkında bilgiler veren Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl yaklaşık 1,5 milyon konut satışının gerçekleştiğini, bu satışların 484 bininin ilk el, 994 bininin ise ikinci el satışlardan oluştuğunu dile getirdi.
Yılmaz, TÜİK'in açıkladığı 2025 yılı Ocak ayı verilerine göre, ülke genelinde konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,7 oranında artarak 112 bin 173'e ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda konut ihtiyacının artarak devam edeceği öngörülüyor. TÜİK verilerine göre, 2030 yılında Türkiye'nin nüfusu 88 milyonu aşacak. Bu büyüme, konut sektöründe yeni taleplerin oluşacağı anlamına gelmektedir." ifadelerini kullandı.









