Diyarbakır'dan Erbil'e uçuşlar başlıyor! Bakan Abdulkadir Uraloğlu resmen açıkladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, projenin hizmete girmesiyle beraber yıllık 57 milyar lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu ayrıca, Diyarbakır-Erbil uçuşlarını mart ayı içerisinde başlatmayı planladıklarını söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Diyarbakır'a 57 milyar 652 milyon liralık ulaştırma yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek "Günde 11 bin aracın kullandığı Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu'nu bölünmüş yol haline getirerek GAP Bölgesi'nde üretilen tarım ürünlerinin daha hızlı, daha ekonomik taşınmasını tesis ettik. Yolumuz ile zamandan yıllık toplam 57 milyon lira tasarruf da sağlayacağız" dedi. Bakan Uraloğlu, Diyarbakır-Erbil arası uçuşları da Mart ayı içerisinde başlatmayı planladıklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu açılış töreninde konuştu. Bakanlık olarak, yatırımların yegane hedefinin 85 milyon vatandaşa daha konforlu ve daha güvenli bir yaşam sunabilmek olduğunu ifade eden Uraloğlu, bu çalışmaların bir başka etkisinin de, Diyarbakır gibi bölgesinde bir merkez olan şehirlerin cazibesini artırmak olduğunu vurguladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 81 şehirde hayata geçirdiğimiz projelerle, Türkiye Yüzyılı'nda ulaşım altyapısını daha da güçlendirmeye devam ettiklerini söyleyen Uraloğlu, "Hiç şüphesiz, yük ve yolcu taşımacılığında sağladığı esneklikle Karayolları, en dinamik ulaşım modudur. Türkiye'nin dört bir noktasında; doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi demeden, köyü-kasabası ya da büyükşehri fark etmeden projelerimizi aralıksız hayata geçiriyoruz." dedi.

"BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞU 456 KİLOMETREYE ÇIKTI"
Uraloğlu, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin faaliyete geçmesiyle Diyarbakır'ın "Bereketli Hilal" olarak anılan verimli topraklarının, tarımın ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesine öncülük ettiğine işaret ederek, "Diyarbakır coğrafi konumuyla da ticaret merkezlerine kolay ulaşılabilmesi, dinamik ve genç nüfusu ve eşsiz tarihsel dokusunun sağladığı turizm potansiyeli ile gelişimini sürdürmektedir. Bu nedenle Diyarbakır'ın ulaşım ağının güçlendirilmesi ülkemiz için çok önemli. 2002 yılından bu yana Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı olarak Diyarbakır'ın ulaşım ve iletişim altyapısı için 57 milyar 652 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 44 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 456 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 2 kilometreden 285 kilometreye çıkardık" diye konuştu. Diyarbakır-Mardin Yolu, Diyarbakır-Şanlıurfa Yolu gibi birçok önemli karayolu projesini de hizmete aldıklarını anlatan Uraloğlu, Diyarbakır'da 9 bin 852 metre uzunluğunda 97 adet köprü inşa ettiklerinin de altını çizdi.



