2024’te fahiş fiyatlamaya geçit yok! Yeni düzenlemeler hayata geçiyor

Fahiş fiyatla mücadelesini aralıksız sürdüren Ticaret Bakanlığı, yeni düzenlemeleri 1 Ocak’ta hayata geçirecek. Bakanlık tarafından alınan yeni yıl tedbirleri, lokantalardan ikinci el araç piyasasına kadar geniş bir kesimi kapsayacak.
Lokanta ve kafelerdeki fiyat listelerinin kapının önüne koyulması zorunluğu 1 Ocak'tan itibaren başlayacak.
Listeler, kolay okunabilir şekilde hazırlanacak. Bu düzenlemeyle firmalar arasındaki keyfi artışların önüne geçilmesi hedefleniyor.

2. EL ARAÇ PİYASASI YAKIN TAKİPTE
İkinci el araç piyasasına yönelik olarak hayata geçirilen "6 ay-6 bin kilometre" düzenlemesi ise 1 Temmuz'a kadar uzatılacak. İkinci el araçların, üretici tarafından önerilen fiyatın üzerinde pazarlanmasına ilişkin yasak da yine aynı tarihe kadar uzatılmış olacak.

Sahte ilan paylaşımına fırsat veren internet platformları ise ağır yaptırımlara maruz kalacak. Otomotiv ve emlak sektörünü kapsayan bu düzenlemeyle, aldatıcı ilanlara yer veren platformlar ilan başına 10 bin lira ile 100 bin lira arasında cezaya çarptırılacak.





