1 Mayıs 2024'e kadar 25 metreküp doğal gaz devletten! 25 metreküp ücretsiz doğal gaz faturalara nasıl yansıyacak?
Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı dönemindeki attığı adımlar meyvelerini tek tek veriyor. Bu kapsamda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de yaptığı keşifler sonrası vatandaşa verdiği ücretsiz doğal gaz müjdesinde sözler tutuldu. Nisan ayında tüm doğal gaz ödemelerini devlet karşılarken, o tarihten bu güne kadar da 25 metreküp doğal gaz vatandaşa ücretsiz olarak veriliyor. Karadeniz gazında ücretsiz 25 m3 doğal gaz uygulaması 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Ayda 50 m3 gaz tüketen bir konutun gaz bedelinin yarısını devlet karşılayacak.
İlkbahar ve yaz aylarında doğal gaz tüketimleri oldukça düşen milyonlarca vatandaş son 3-4 aydır doğal gaz faturası ödemezken, artık havaların soğuması ve doğal gaz vanalarının açılması ile birlikte bu aydan itibaren 25 metreküpü ücretsiz olmak üzere fatura ödemeleri yeniden başlayacak.

Enerjide dışa bağımlılığını azaltarak yerli ve milli hamlelerini artıran Türkiye, Karadeniz gazının sisteme verilmesi ile birlikte tüm dünyanın aksine enerjide de önemli bir arz-fiyat dengesi sağladı.

VATANDAŞ AYLARDIR DOĞAL GAZ FATURASI ÖDEMİYORDU
Başkan Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de keşfettiği 710 milyar metreküplük doğal gazın Filyos doğal gaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkarılması töreninde yaptığı açıklamada konut, ibadethane ve Cemevi abonelerinden 1 ay boyunca doğal gaz ücreti alınmayacağı ve 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olacağına dair müjde vermişti.






