Katar'dan Türkiye'ye dev yatırım! 20 milyar doları aştı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Katar'ın başkenti Doha'da katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Katar'ın Türkiye'ye yaptığı yatırımların 20 milyar doları aştığını belirten Bakan Bolat, "Yatırımlar inşallah daha da artacak." dedi.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Katar'ın başkenti Doha'da Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda düzenlenen Ticaret Heyeti programına katıldı. Bolat programda yaptığı konuşmada, "Katar'ın Türkiye'deki yatırımları 20 milyar doları aşmış durumda" dedi.

İki ülke arasında yakın zamanda ortak ekonomi ve ticaret anlaşması imzaladıklarını dile getiren Ticaret Bakanı Bolat, "Aramızdaki ticaret ve yatırım ilişkilerindeki birçok engelleri ortadan kaldıracak ve kısa bir süre sonra inşallah bu yıl bitmeden yürürlüğe girecek. Bu anlaşmayla beraber şu anda 2.3 milyar dolar olan karşılıklı ticaretimizin daha da artacağına inanıyoruz. Yatırımlar inşallah daha da artacak. Türkiye'den Katar'a ciddi yatırımlar var. 727 Türk firması Katar'da iş yapıyorlar. 220 Katar şirketi Türkiye'de önemli projelere imza attılar. Katar'ın Türkiye'deki yatırımları 20 milyar doları aşmış durumda" dedi.

Türk müteahhitlerinin de Katar'ın alt ve üst yapısının gelişmesinde büyük projelere imza attığını ve 18, 19 milyar dolarlık hizmeti başarıyla tamamladıklarını hatırlattı.
"Şimdi amacımız üçünü ülkelerde birlikte işler yapmak" diyen Bolat, Kalkınma Yolu Projesi'ne de değindi. Bolat, Expo'da bahçeciliğin ana vatanı mottosuyla yer aldıklarını ve Türkiye'nin çevre hassasiyetlerini, sıfır atıktaki uygulamalarını göstereceklerini dile getirdi.


