Emekliye ara zam formülü! Milyonlara müjdeyi Başkan Erdoğan verdi! Taban aylıklar, seyyanen artış...

Başkan Erdoğan, emeklilere ara zam ile ilgili müjdeyi verdi çalışma başlatıldı. Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak iyileştirme ile ilgili araştırma yapıyor. Peki emekliye ara zamda formül ne olacak? Masada neler var? Taban aylıklar da artacak mı? Ne zaman hayata geçecek?
BaşkanRecep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından emeklilere yönelik ilgili bakanlıklar tarafından başlatılan çalışma sürüyor.
Erdoğan, önceki gün de bu konuda "İnşallah memnun edecek adımları atacağız" derken, çalışmanın detayları merak konusu oldu.

Önümüzdeki Ocak ayında SSK ve Bağ- Kur emeklileri bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam, memur emeklileri toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı alırken, ayrıca bir iyileştirme de söz konusu olacak.

Takvim Gazetesi'nden Çığıl Ön Yener'in haberine göre bu iyileştirme Ocak ayı öncesinde 'ara zam' şeklinde bekleniyor. Maaş artışları yasal düzenleme ile hayata geçirilebiliyor. Meclis de Ekim ayında açılıyor. Bu nedenle emeklilerin gelirini artıracak düzenleme en erken Ekim ayında Meclis'e taşınacak. Ekim ayında Meclis'in açılmasının ardından sürecin başlayacağı belirtiliyor.






