Kamuda tasarruf seferberliği! Birçok harcama azaltılacak
Asrın felaketi depremin yaralarını sarsmak için vergiler artırılırken, devlette de büyük bir tasaruf seferleği başlıyor. Tasarruf genelgesine göre taşıt edinimi, bina yapımı, temsil, tören ve tanıtım giderleri gibi birçok harcama azaltılacak. İhale şartname ve sözleşmelerine alımla ilgisi olmayan unsurlar dahil edilmeyecek.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla kamu kurumlarına tasarruf genelgesi gönderildi. Buna göre taşıt edinimi ve kiralanması, bina yapımı, bakımı ve onarımı işleri, temsil, tören, ağırlama ve tanıtım giderleri başta olmak üzere birçok harcama alanlarında kapsamlı kısıtlamalara gidilecek.

BÜTÜN KURUMLARA GÖNDERİLDİ
Bakan Şimşek'in G20 dolayısıyla Hindistan'a gitmeden önce cuma günü imzaladığı tasarruf genelgesi dün bütün kamu kurumlarına gönderildi. Kamu harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin 30 Haziran 2021 tarihli tasarruf tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandığı anımsatıldı.

Genelgeye göre, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamalar gözden geçirilecek. Tedbirlerin uygulanmasına yönelik gerekli adımlar hızlı bir şekilde atılacak. Kurumlar, taşınmaz edinimi ve kiralanması, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerini tasarruf kurallarına uygun gerçekleştirecek. Bütçelerde ilave yük oluşturacak şekilde faaliyet genişlemesine ve iş artışına gidilmeyecek.




