Memur ve emekli maaşlarında flaş gelişme! Milyonları ilgilendiren karar... Kanun teklifi yasalaştı

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
Memur ve emekli maaşlarında flaş gelişme! Milyonları ilgilendiren karar... Kanun teklifi yasalaştı

TBMM Genel Kurulunda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre, yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emekliler ve hak sahiplerine dosya bazında 3 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 5 bin 500 liraya çıkarılacak. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretleri ile malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarında artış oranı yüzde 30 olarak uygulanacak. İşverenlere sağlanan asgari ücret desteği Haziran 2023'e kadar uzatılacak ve bu desteğin tutarı 100 liradan 400 liraya çıkarılacak.

Memur ve emekli maaş artışlarını içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Memur ve emekli maaşlarında flaş gelişme! Milyonları ilgilendiren karar... Kanun teklifi yasalaştı - 1

YÜZDE 30 ZAM

Kanuna göre, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil uygulanması öngörülen yüzde 16,48 artış oranı, yüzde 13,52 puan eklenerek yüzde 30 olarak uygulanacak.

Memur ve emekli maaşlarında flaş gelişme! Milyonları ilgilendiren karar... Kanun teklifi yasalaştı - 2

5 BİN 500 LİRAYA ÇIKARILDI

Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emekliler ve hak sahiplerine dosya bazında 3 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 5 bin 500 liraya çıkarılacak.

Memur ve emekli maaşlarında flaş gelişme! Milyonları ilgilendiren karar... Kanun teklifi yasalaştı - 3

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 400 LİRA OLDU

İşverenlere sağlanan asgari ücret desteği Haziran 2023'e kadar uzatılacak ve bu desteğin tutarı 100 liradan 400 liraya yükseltilecek.

Memur ve emekli maaşlarında flaş gelişme! Milyonları ilgilendiren karar... Kanun teklifi yasalaştı - 4

Kovid-19 salgını nedeniyle yapılan kısa çalışma ödemelerinde, hatalı işlemlerden dolayı hizmetleri SGK'ye eksik bildirilen sigortalıların hizmetleri fiili duruma getirilecek.

Memur ve emekli maaşlarında flaş gelişme! Milyonları ilgilendiren karar... Kanun teklifi yasalaştı - 4

2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), katılımcı futbol kulüpleri ve organizasyonda görevli tüzel kişilerden iş yeri, kanuni ve iş merkezi Türkiye'de bulunmayanlara, bu müsabaka dolayısıyla yapılacak mal teslimleri ve hizmet ifaları ile bunların bu müsabaka dolayısıyla yapacakları mal teslimleri ve hizmet ifaları KDV, gelir ve kurumlar vergisinden istisna olacak.

Memur ve emekli maaşlarında flaş gelişme! Milyonları ilgilendiren karar... Kanun teklifi yasalaştı - 5

Mobil uygulamalarımızı indirin