Evim mağduriyeti bitiyor! Faizsiz ev alanların lisans verme süreci başladı

Faizsiz konut ve taşıt edindiren firmalara lisans verme süreci başladı. Evim şirketleri olarak bilinen firmaların hızla artması nedeniyle olası mağduriyetlerin önüne geçmek için bir dizi düzenleme yapılmış, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) denetimi gelmişti. Geçtiğimiz aylarda 21 firma tasfiye edilmişti. BDDK tarafından gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirmeler sonucunda da 6 tasarruf finansman şirketinin intibak talepleri uygun görüldü.
Kamuoyunda 'evim' şirketleri olarak bilinen, faizsiz konut ve taşıt edindiren firmalar adına yeni bir adım atıldı.

350 BİN KİŞİ BULUNUYOR
Buna göre, Birevim, Emin Evim, Fuzul Gayrimenkul, İmece Yatırım, Katılımevim ve Sinpaş Yapı Endüstrisi'nin intibak taleplerinin uygun görülmesine karar verildi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre lisans sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektördeki firmaların faizsiz finansman şirketi olarak faaliyet gösterilebilmesi için kuruluş ve faaliyet izinleri almasının artık zorunlu olduğunu söyledi.

350 bin kişinin sisteme dahil olduğunu aktaran Akbal, "Türkiye'deki ipotekli konut satışlarında faizsiz finansman modelinin payı yüzde 5'ler seviyesinde. Yeni düzenlemelerle orta vadeli periyotta yüzde 20'ler noktasına gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Eminevim Genel Müdürü Sait Aytaç ise, "Bir yıldır BDDK'nın denetiminde ve gözetiminde kapsamlı bir intibak süreci geçirdik" dedi. Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak da, tasarruf sahiplerinin haklarının devlet tarafından desteklenmesinin güven açısından önemli olduğunu söyledi.





