Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör: Bu tavuklar altın mı yumurtluyor
Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, son dönemlerde gıda fiyatlarında yaşanan artışlarla ilgili konuyu bugünkü köşesine taşıdı. "Bu tavuklar altın mı yumurtluyor" başlıklı yazısında Güngör, "Hepimizin son dönemde en büyük derdi enflasyon. Fiyatlar sürekli artmaya devam ettikçe kazandığımız para pul oluyor. Maaşlara belki de tarihte görülmemiş oranlarda zamlar yapılmış olsa da vatandaşın satın alma gücü azaldığı için yansıma hissedilmiyor." dedi.
Son dönemlerde gıda fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışları vatandaşı isyan ettirdi. Son olarak hasadına başlanan limonun üreticide fiyatı 3 lirayken İstanbul'da bazı marketlerde 17 liraya satılıyor.

Geçtiğimiz günlerde tarlada 1 liraya satılan domateslerin markette 5 liraya satılması üreticileri isyan ettirmişti.

Domates üreticileri fiyat farklarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde A Haber'e "2,5 TL normal para ama üstü fahiş fiyat. Ürünün çoğu direk markete verilmiyor. Aracı var ona veriliyor o da başka bir taraftan markete veriyor ve arada fiyatlar oynuyor" açıklamalarında bulunmuştu.






