Döviz rezervleri üzerinden amaç spekülasyon mu? Ekonomist Kerem Alkin A Haber’de yorumladı

Türkiye ekonomik saldırılara pandemi koşullarında tarihi bir mücadele veriyor. Ancak bu şartlarda yine bir kısım kriz tellalı Türkiye ekonomisi ile ilgili yanlış verilerle kara propaganda yapıyor. Kriz tellalları neden rezerv çarpıtması yapıyor? İhracat rakamlarını kimler çarpıtıyor? Akıllarda oluşan tüm sorulara Sabah yazarı ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin A Haber canlı yayınında cevap verdi.
Sabah yazarı ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin'in açıklamalarından satır başları:
"Geçen Cuma yazımız yayınlandıktan sonra sosyal medya çok büyük bir dönüş aldı. Ekonomi çevrelerinden başlayarak vatandaşımızın özellikle 2020 yılında ekonomide neler olup bittiğini detaylı şekilde öğrenmeyle ilgili olarak verilere dayalı bilgilere ihtiyaç duyduğunu anladık.

Gerçek verilere dayalı olarak konunun anlatılmasının ne kadar doyurucu olduğu ne kadar ilgi çektiği böylece ortaya çıktı. Hafta sonu bir grup tantanacı ekonomistin adeta çırpınarak panik halinde argümanlarını devam ettirmeye çalıştıklarını ve tuhaf ifadelerde bulunduğunu görünce ben bu konuda yazmaya devam ettim.

Ürkütücü şekilde tantanacı ekonomistlerin Türkiye ekonomisi ile ilgili yorumlarının en rahatsız edici yönü yüzyıldan veri en ağır kriz ve belirsizliklere sebep olan koronavirüsten hiç bahsetmeden bunun Türkiye ekonomisi üzerinde, küresel ticaret üzerinde etkileri üzerinde hiçbir şekilde bahsetmiyorlar.








