Bakan Mustafa Varank'tan önemli açıklamalar! Türkiye ve Ukrayna ivmelenen ilişkileri somut projelere dökmek istiyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye ile Ukrayna arasında güçlü bir ivme kazanan ilişkilerimizi somut projelere dökmek istiyoruz. Bu ziyaretin her iki ülke açısından da yeni iş birliklerini beraberinde getirmesini temenni ediyoruz." dedi.
Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Türkiye ziyareti kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Mabeyn Köşkü'nde bir araya geldi.
Mustafa Varank, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Ukrayna heyetiyle toplantı için özellikle tarihi 400 öncesine kadar uzanan Mabeyn Köşkü'nü seçtiklerini belirterek, "Burası yüzyıllar boyunca nice tarihi olaya şahit oldu. Bugün de Ukrayna ile ilişkilerimiz açısından tarihi bir güne hep birlikte şahitlik edeceğiz. Ülkelerimiz arasında güçlü bir ivme kazanan ilişkilerimizi somut projelere dökmek istiyoruz. Bu ziyaretin her iki ülke açısından da yeni iş birliklerini beraberinde getirmesini temenni ediyoruz." dedi.
Ukrayna Başbakanı Şmıgal, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile özel bir görüşme gerçekleştirdikten sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.