İsrail'de Mekke İttifakı korkusu! Siyonist bakan "tehlikeli ve endişe verici" dedi

İsrail'de Mekke İttifakı korkusu! Siyonist bakan "tehlikeli ve endişe verici" dedi

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nı "tehlikeli ve endişe verici" olarak nitelendirdi. Türkiye ile ortak hareket edilmesinin Tel Aviv açısından "çok kötü bir gelişme" olduğunu söyleyen Chikli, Yunanistan ve GKRY ittifaklarının derinleştirilmesi için çağrı yaptı.

İsrail'de yayın yapan İ24NEWS televizyonuna konuşan Diaspora Bakanı Chikli, 7 Ağustos'ta imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

"İSRAİL İÇİN ÇOK KÖTÜ BİR GELİŞME"

Chikli, "Mekke İttifakı son derece tehlikeli ve endişe verici bir gelişmedir." ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan'ın bugüne kadar bölgede tarafsız bir tutum izlediğini savunan Chikli, "(Suudi Arabistan'ın) Pakistan ile zaten bir savunma anlaşması vardı. Ancak Akdeniz'den Suriye cephesine kadar son derece ciddi sonuçlara yol açabilecek şekilde, bizimle doğrudan karşı karşıya olan Türkiye ile birlikte hareket etmeye başlaması İsrail açısından çok ama çok kötü bir gelişmedir." ifadelerini kullandı.

Fotoğraf:AAFotoğraf:AA

YUNAN VE RUM YÖNETİMİNE ACİL ÇAĞRI

Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın İsrail'e yönelik stratejik riskleri artırdığı değerlendirmesinde bulunan Chikli, Tel Aviv yönetimine şu sözlerle çağrıda bulundu:

"Bu tablo, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri ve (Somali'den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden) Somaliland ile olan ittifaklarımızı daha da derinleştirmemizi zorunlu kılmaktadır."

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin