Macron'dan Fransa için yangın söndürme uçağı gönderen Türkiye'ye teşekkür
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde etkisini sürdüren orman yangınlarıyla mücadeleye destek amacıyla yangın söndürme uçağı gönderen Türkiye'ye teşekkür etti. A Haber Muhabiri Ömer Aydın ise alevlerin Fransa'nın savunma ve havacılık sanayisinin kalbinin attığı bölgeye ulaşmasıyla 15 bin şirketin tahliye edildiğini, yaklaşık 300 bin kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığını aktardı.
Macron, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Fransa'ya yangın söndürme uçağı gönderildiğine ilişkin X paylaşımını alıntıladı.
Macron, Türkçe yaptığı al bayraklı paylaşımda "Teşekkürler Türkiye" ifadesini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı paylaşımında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İspanya'nın ardından Fransa'ya da destek talebi üzerine iki yangın söndürme uçağı gönderdiklerini belirtmişti.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un X paylaşımı
"TÜRKİYE YALNIZCA KENDİ ORMANLARI İÇİN DEĞİL..."
Yumaklı, "Türkiye sahip olduğu imkan ve tecrübeyle yalnızca kendi ormanlarını değil, ihtiyaç duyulduğunda farklı ülkelerin ormanlarını korumak için de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmektedir." ifadesini kullanarak, görev için yola çıkan ekiplere başarı dileklerini iletmişti.
Paylaşımında, ormanların gelecek nesillere bırakılacak en kıymetli miras olduğunu vurgulayan Yumaklı, "Bu bilinçle sınırları aşan dayanışmayı ve mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadesine yer vermişti.
Foto: REUTERS
Tarihinin en büyük yangın felaketlerinden birini yaşayan Fransa'da yıl başından bu yana 116 bin hektar alan kül oldu.





