Terör devleti İsrail'den Gazze'ye bombardıman!

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi
Terör devleti İsrail'den Gazze'ye bombardıman!

İşgalci İsrail ordusu Gazze'de yeni bir saldırı başlattı. Siyonist Bakan İsrael Katz, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde Gazze'nin Burj al-Nur kulelerinin hedef alındığını ve bölgede çok sayıdaki evlerin yıkılarak saldırı gerçekleştirdiği belirtti. Öte yandan İsrail'in Gazze'deki çeşitli yerlere yaptığı saldırılarda 7'si yardım bekleyen 31 Filistinli'nin hayatını kaybettiği belirtildi.

Terör devleti İsrail, Gazze'de yeni bir saldırı başlattı.

GAZZE'DE EVLER BOMBARDIMAN

Katil Siyonist Bakan İsrael Katz, yaptığı paylaşımla Gazze'nin Burj al-Nur kulelerinin hedef alındığını ve evlerin tamamının yıkılacağını belirterek "Hamas bastırılıncaya ve tüm rehineler serbest bırakılıncaya kadar saldırıları sürdüreceğiz." dedi.

GAZZE'DE KAPSAMLI KATLİAM İŞLENİYOR

Katil İsrail rejimi Gazze kentini işgal planını onayladıktan sonra kentte saldırıları yoğunlaştırmasının ardından Filistin Kurtuluş Örgütü'nden (FKÖ) Gazze'de kapsamlı bir katliamın işlendiği belirtildi. Yapılan açıklamada; "Yasama organı konumundaki Filistin Ulusal Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada da, Gazze kentinde kapsamlı bir katliam işlendiği, insanların ve binaların sistematik bir şekilde hedef alındığı ve soykırım suçu işleniyor.

Yoksulluk ve ablukadan bitkin düşen Gazze sakinlerinin, uluslararası toplumun sessiz kaldığı, renk ve ırk temelli çifte standartların hüküm sürdüğü, yaklaşık 2 yıldır etnik temizliğe, ablukaya ve açlığa maruz kalan bir halkla ilgili alınan uluslararası kararların uygulanmadığı bir dünyada "cehennem gibi bir hayattan ölüme doğru kaçtığı" ifade edildi.

"FİLİSTİN HALKINI SUSTURMA GİRİŞİMİNİN BİR PARÇASI"

Açıklamada, Filistin TV binasının hedef alınması ve tamamen yıkılmasının, İsrail'in gerçeği örtbas etme ve Filistin halkını susturma girişiminin bir parçası olduğu aktarıldı.

Dünya ülkelerine, parlamentolarına ve başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası kuruluşlara "bu korkunç katliamın durdurulması, Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması ve yüz binlerce insanın soykırım ve etnik temizlik tehdidinden kurtarılması için derhal müdahale edilmesi" çağrısı yapıldı.

İsrail Güvenlik Kabinesi, 8 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin işgal edilmesine yönelik plana onay vermişti. İsrail ordusu da 11 Ağustos'ta Zeytun Mahallesi'nden kente saldırılarını başlatmıştı.

İsrail ordusu, 5 Eylül'de Gazze kentindeki Filistinlileri göçe zorlamak amacıyla çok katlı binaları da hedef almaya başlamıştı.

Foto: İHA Foto: İHA

31 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 7'si yardım bekleyenler olmak üzere 31 Filistinli yaşamını yitirdi.

Görgü tanıklarından ve sağlık alanındaki kaynaklardan alınan bilgilere göre Siyonist ordu, sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'nde sivil yerleşim alanlarını, insani yardım alabilmek için bekleyenleri, evleri ve çadırları hedef aldı.

İsrail ordusu, kuzeydeki Gazze kentine yönelik yoğun saldırılarında yerinden edilen binlerce kişinin yaşadığı yerleşim bölgeleri ve merkezlerdeki çok katlı binaları vurdu.

Mobil uygulamalarımızı indirin