İsrail'den Hamas'ın siyasi büro üyesi İsmail Berhum'a suikast! Tedavi gördüğü hastaneye yoğun bombardıman
Birçok Filistinlinin tedavi gördüğü Gazze Şeridi'nin güneyinde en büyük hastane olarak kabul edilen Nasır Hastanesi'ne İsrail işgal güçlerince hava saldırısı düzenlendi. Hamas, gerçekleşen saldırı sonucu Nasır Hastanesi'nde tedavi gören siyasi büro üyesi İsmail Berhum'un şehit edildiğini açıkladı.
Hamas'tan yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'nde hareketin siyasi büro üyesi olan İsmail Berhum'u şehit vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisi, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nde tedavi görmekteyken gerçekleştirilen korkakça bir suikast sonucu hayatını kaybetti." ifadelerine yer verildi.
Hamas, hastanenin bombalanmasını, Filistin halkına karşı işlenen "siyonist savaş suçlarında" tehlikeli bir tırmanış ve uluslararası kanun ve normların açık bir ihlali olarak nitelendirdi.
Hamas siyasi büro üyesi İsmail Berhum (Arşiv)
GAZZE'NİN GÜNEYİNDEKİ EN BÜYÜK HASTANEYDİ
Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail işgal güçlerinin Nasır Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.
İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'nin cerrahi bölümünü hedef almıştı.
Nasır Hastanesi, Gazze'nin güneyindeki en büyük hastane olarak kabul ediliyor ve çok sayıda hasta ile yaralıyı barındırıyor.
İsrail işgal güçlerinin saldırısı sonucu şehit düşen Gazzeliler için kılınan cenaze namazı (AFP)
İSRAİL'İN BARBARLIĞI SONUCU 34 HASTANE HİZMET DIŞI
İsrail güçleri 7 Ekim 2023'te Gazze'ye saldırılarını başlatmasından bu yana çok sayıda sağlık kuruluşunu hedef aldı.
İsrail saldırılarında Gazze'de 34 hastane hizmet dışı kaldı.

