BMGK'ya rağmen katliam! BM komisyonu karar verdi: İsrail toplu imha dahil savaş suçu işledi
Tarihinde ilk kez Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ABD'nin evet yoluyla kabul edilen ateşkes teklifine ilişkin karar katil İsrail'i köşeye sıkıştırdı. Siyonist yönetim alınan bu karara rağmen yine kana doymayarak gece boyunca onlarca Filistinliyi katletti. Diğer yandan BM Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu, İsrail'i Gazze'de Filistinlileri toplu imha dahil savaş suçları işlemekle suçlarken, saldırıların derhal durdurulmasına yönelik çağrı yaptı. İşte detaylar...
Gazze Şeridi'ndeki soykırımı durdurmak için bir uluslararası kararın daha alınmasının ardından dünyanın gözü yine katil İsrail'e çevrildi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) önceki gün Gazze'de ateşkes ilan edilmesi yönünde ABD'nin sunduğu teklifi kabul etti.

KATLİAMA DOYMUYORLAR
ABD'nin de içinde olduğu 15 koltuklu Güvenlik Konseyi'nde 14 üye taslak lehine oy verdi, Rusya çekimser kaldı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in kabul ettiğini belirttiği ateşkes planını 31 Mayıs'ta kamuoyuna açıklamıştı. Ancak Biden'ın ateşkes planını açıklamasının ardından işgalci İsrail, yüzlerce Filistinliyi katletmeye devam etti.
Üstelik dünya İsrail'in ateşkese vereceği cevabı beklerken geçtiğimiz cumartesi günü Nusayrat Kampı'nda 4 rehineyi kurtarmak için 274 Filistinliyi daha katletti.

KARAR ALINDI AMA UYAN YOK
BMGK'da alınan son ateşkes kararının ardından İsrail dün gece yine onlarca Filistinliyi öldürdü. İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki evlere düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 12 Filistinli yaşamını yitirdi.
BMGK'daki ateşkes kararı bir yandan da ABD'nin ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. BM Güvenlik Konseyi 25 Mart'ta da ateşkes çağrısında bulunan bir kararı kabul etmişti.
Ayrıca Uluslararası Adalet Divanı benzer yönde karar almış ve Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yakalama kararı talep etmişti. Çıkan tüm bu uluslararası arenada bağlayıcılığı olan kararlar rağmen İsrail, Gazze Şeridi'ndeki soykırımına devam etti.
ABD yönetimi ise bir yandan ateşkesi planlıyor gibi tutum izlerken arka planda İsrail'e soykırım desteği veriyor. İsrail bu süreçte ABD'nin sağladığı silahlar ve istihbarat desteği ile çadırda çocukları diri diri yaktı, sığındıkları okulda kadınları katletti veya mülteci kampında kalanları öldürdü.





