Dünya gözünü 28 Mayıs'a çevirdi: Erdoğan zafere yakın! Yunanistan'ı karıştıran seçim haritası
Türkiye 28 Mayıs'ta bir kez daha sandık başına giderek 13. Cumhurbaşkanını belirleyecek. Seçimi yakından takip eden dünya basını da gözünü ikinci tura çevirdi. Her fırsatta seçimleri manşetlere taşıyan Batı medyası, Başkan Erdoğan'ın zafere yakın olduğunu belirtti. Seçim haritası Yunanistan'da infiale neden olurken daha önce Başkan Erdoğan ile ilgili skandal ifadeler içeren bir haber yayınlayan Fransız Le Point '28 Mayıs'ta Erdoğan için yeni bir taç giyme töreni kaçınılmaz görünüyor' dedi.
Türkiye'deki seçimleri dakika dakika takip eden dünya medyası, bugün yayınladıkları haberlerde son durumu mercek altına aldı.
2023'ün en önemli olaylarından birisi olarak gösterilen seçimin nabzını tutan pek çok televizyon ve gazete gelişmeleri anbean okurları ve izleyicileri ile paylaşıyor.

'Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günkü cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beklentilere meydan okudu' diyen İngiliz Financial Times (FT) Erdoğan'ın seçmenlerini bir arada tutmayı başartarak ankatörleri şaşırttığını yazdı.

Haberde 'Cumhurbaşkanlığı yarışındaki yüzde 49,5'lik oy oranı, Erdoğan'ı 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde yüzde 45 oyla altılı ittifakın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı birinci sıraya yerleştiriyor' ifadesine yer verildi.







