ABD Başkanı Biden'a 54 senatörden skandal mektup! Türkiye'yi kötüleyip Başkan Erdoğan'a baskı çağrısında bulundular
ABD Başkanı Joe Biden'a skandal bir mektup yazan 54 senatör, Türkiye'nin iç siyasette iyice marjinalleştiğini, müttefikleri YPG'ye "küstahça" saldırılar yapıldığını ve FETÖ'cülerin peşine düşüldüğü iddiasında bulundu. Senatörler kaleme aldıkları skandal mektupta Başkan Erdoğan'a da baskı yapılması çağrısında bulundu.
ABD'de 54 senatör, Başkan Joe Biden'a Türkiye ile ilgili mektup yazarak, skandal ithamlarda bulundu.

BASKI YAPILMASI ÇAĞRISI
Senato'da toplam 100 üye bulunuyor. Bunlardan 54'ünün imza attığı mektupta, Biden yönetiminden Türkiye'deki insan haklarını korumak için daha çok baskı yapması istendi. Ron Wyden ve Marco Rubio tarafından hazırlanan mektupta, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın iç siyasette muhalefeti marjinalleştirdiği, eleştiri yapan basını susturduğu ve gazetecileri tutukladığı gibi saçma iddialara yer verilirken, dış politikada atılan adımlar da eleştirildi.

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASINA LAF ATILDI
Hem Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların imzasını taşıyan mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikasının zaman içinde "kavgacı" bir hal aldığı öne sürüldü.





