Hastane önlerine çadır kurulacak! Saatlerce ambulans içinde bekliyorlar
Son dakika haberi... İngiltere'de artan vaka sayıları ve koronavirüsün mutasyona uğramasının ardından hastanelerin dışındaki alanlara çadırların kurulması planlanıyor. İngiltere'de hastanelerde yer olmaması nedeniyle çok sayıda hasta hastaneye getirildikten sonra ambulans içinde saatlerce bekletiliyor.
İngiltere'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayılan bir türünün etkisiyle vakaların artması üzerine hastanelerin dışarıda çadırlar kurmayı düşündüğü belirtildi.

HASTANELER ÇOK YOĞUN
İngiliz Tabipler Birliğinden Simon Walsh, yerel haber ajansı PA'e yaptığı açıklamada, Londra ve ülkenin güneydoğusundaki birçok hastanenin çok yoğun çalıştığını söyledi.

HASTALARI KOYACAK YER YOK!
Hastanelerin kriz toplantıları yapıp, izin günlerinde personelden mümkünse işe gelmelerini istediklerini belirten Walsh, "Pek çok acil servisin dışında ambulans kuyrukları oluşuyor. Hastalar, müdahale edilene kadar saatlerce ambulanslarda bekliyor çünkü onları koyacak yer yok." ifadesini kullandı.





